Ucraina razboiStatele Unite au afirmat că Rusia ar fi furnizat insurgenţilor federaliști din estul Ucrainei tancuri T-64, prin forțarea punctelor de frontieră. O minciună cât casa de mare, purtând marca SUA.

Și secretarul general NATO, Anders Fogh Rasmussen, a declarat că deține informaţii potrivit cărora grupările proruse din Ucraina se dotează cu „arme grele provenind din Rusia, inclusiv tancuri”. Prezentând niște fotografii din satelit lipsite de orice relevanță, care surprind câteva tancuri rusești T-72 M, de 48 t (diferite ca siluetă și masă de T-64, care cântăresc doar 37 t), aflate la câteva zeci de km distanță de granița ruso-ucraineană, în regiunea Rostov. Preşedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso, a cerut pe un ton imperativ Rusiei să stopeze fluxul de arme şi de combatanţi care intră în Ucraina. ”Deontologul” Barroso, fiind cel care a contribuit la reaprinderea războiului civil din fosta colonie portugheză Angola la mijlocul anilor `90 prin ”Planul de la Bicesse”, care a constat în aprovizionarea rebelilor UNITA cu arme de contrabandă din coloniile americane din Europa de Est, printre acestea aflându-se sistemele de rachete sol-sol FROG-3 şi Frog-7b din România, capabile să transporte o încărcătură de 450 kg de explozibil, la o distanță de până la 70 km.

Această dezinformare a Departamentului de Stat al SUA a fost preluată la comandă de întregul mecanism de propagandă occidentală, de cel al coloniilor americane din Europa de Est și prezentată drept știre senzațională.

În sprijinul acuzațiilor lansate de occidentali, a fost adus și un clip filmat pe străzile din Donețk, în care se observă o coloană de vehicule militare ale federaliștilor, incluzând tancuri T-64 de 37 t, diferite ca siluetă și masă de T-72 (48 t).

[youtube]http://youtu.be/g8zqGcU5Ztw[/youtube]

Proiectul tancului T-64 a fost realizat de inginerul-șef Alexandru Morozov din cadrul biroului de proiectare-dezvoltare al fabricii Malyșev de la Harkov, Ucraina. Aici s-a și produs acest tanc care a intrat în înzestrarea URSS în 1967, sovieticii neexportând vreodată acest tip de tanc. Se trece sub tăcere și un detaliu de-a dreptul șocant, anume că armata Rusiei nu mai are în înzestrare niciun tanc T-64, decizia de retragere a lor din dotare fiind luată imediat după primul război din Cecenia. În perioada 1996-2007 au fost topite 3.000 de tancuri T-64.

La fel de important de știut este că după declararea independenței Ucrainei din 1991, circa 2.345 de T-64 aproape noi au intrat în dotarea armatei ucrainene. În prezent, Ucraina dispune de 600 de tancuri T-64, trecute prin diverse procese de modernizare. (http://en.wikipedia.org/wiki/Ukrainian_Ground_Forces). De altfel, de la începutul operațiunii așa-zis antiteroriste, armata ucraineană a dislocat în zona Donețk, Slaviansk, Kramatorsk, Mariupol, două-trei batalioane blindate cu 80-100 de tancuri T-64.

Donețkul se află la 150 km vest de granița cu Rusia. Între acest oraș și graniță fiind creat un filtru al dispozitivului armatei ucrainene care participă la așa-zisa operațiune antiteroristă, începând de la Slaviansk și Kramatorsk (situate în nordul regiunii Donețk) și până la Mariopol (situat în sudul regiunii Donețk). Pe acest coridor nord-sud, pe toate căile de comunicații există puncte de control ale armatei ucrainene. Atunci, pe unde au ajuns de la granița ruso-ucraineană tancurile T-64, parcurgând 150 km fără să fie depistate de armata ucraineană ? Așadar, tancurile T-64 n-au trecut niciodată granița ruso-ucraineană, ele aflându-se în permanență în Ucraina.

[youtube]http://youtu.be/dmhkHF_HUXo[/youtube]

Despre proveniența tancurilor T-64, federaliștii afirmă că o întreagă companie de blindate ucrainene cu 10-12 tancuri T-64 s-ar fi predat autorităților ”Republicii Donețk”. Un prim amănunt care nu dă bine pentru imaginea nou instalatului președinte miliardar, Petru Poroșenco. De altfel, tancurile T-64 care apar filmate pe străzile din Donețk, spre deosebire de cele care au fost în dotarea armatei ruse, dispun de inconfundabilul echipament PNK-6 care combină camera de termoviziune panoramică cu telemetrul laser. PNK-6 fiind rodul colaborării biroului de proiectare-dezvoltare Morozov al fabricii Malyșev din Harkov, cu concernul Thales. Pornind de la echipamentele Catherine MP + CELT 2 Laser produse de Thales și la care rușii n-au avut niciodată acces.

Kievul se confruntă cu un război de gherilă pe care militarii actualei armate ucrainene au demonstrat că habar n-au cu ce se mănâncă. Un alt amănunt care ar trebui să dea de gândit lui Poroşenko este acela că tancurile T-64 sunt operate în prezent de echipaje federaliste, compuse din ofițeri în rezervă ucraineni. Cât de profesioniști sunt acești ofițeri ucraineni, actuali federaliști, scoși din sistem cu forța, puteți constata urmărind o demonstrație a lor :

[youtube]http://youtu.be/dd66DkWSorY[/youtube]

Cum Pentagonul a impus Ucrainei eliminarea din armată a 41.000 de ofițeri și subofițeri în perioada 2005-2014, SUA a furnizat în mod involuntar un nucleu numeros, format din militarii cei mai bine pregătiți și gata motivați să slujească cauza federalizării Ucrainei. Acest nucleu de profesioniști fiind capabil să mânuiască, mai bine decât adversarii lui, cele mai sofisticate și eficiente mijloace de luptă existente în armata ucraineană. Acest detaliu neluat deloc în seamă până acum riscă să dea peste cap planul SUA, prin care Washingtonul intenționează să se instaleze și să utilizeze estul Ucrainei pe post de rampă de lansare în anihilarea forței nucleare a Rusiei.


Sursa: http://romanian.ruvr.ru/