Ministerul american al Apărării va aduce în portul Ventspils din Letonia pușcași marini și 156 de unități de tehnică militară. Se va trimite în Letonia un regiment militar din România și regimentul al 45-lea din Statele Unite, se specifică în documentul postat pe site-ul ministerului.

În principal americanii vor aduce tancuri Abrams, mașini de teren Humvee, obuziere de 155-mm, camioane, sisteme de comunicare prin satelit ș.a.

Recent Statele Unite plănuiau să trimită în Letonia 63 de unități de tehnică militară, dar numărul acestora a crescut la 156.

„Statele Unite trimit tehnică militară în Letonia pentru a proteja țările baltice, pentru a demonstra aliaților noștri baltici că suntem hotărâți să le apărăm securitatea”, se specifică în comunicat.

Tehnica militară americană va ajunge în Letonia pentru a participa la exercițiile militare Saber Strike – 2017, exerciții care se desfășoară la 250 km de granița Rusiei.

De asemenea Centrul de Comandă european al SUA a specificat că la exerciții vor lua parte bombardiere capabile să transporte încărcătură nucleară.

La Moscova sunt de părere că exercițiile militare au loc prea aproape de granița Rusiei. Șeful adjunct al Ministerului rus de Externe Aleksei Meșkov a declarat că exercițiile NATO în apropiere de granița Rusiei sunt îndreptate să tensioneze situația.

Suntem convinși că aceste exerciții conțin o încărcătură destabilizatoare, iar scopul lor principal este acela de a tensiona situația de-a lungul graniței Rusiei„, a declarat Meșkov.

Sursa: https://russian.rt.com