Selectați pagina

Studiul savanților americani: Băuturile energizante pot provoca apariţia diabetului, a maladiilor cardiace şi chiar a deceselor premature

Studiul savanților americani: Băuturile energizante pot provoca apariţia diabetului, a maladiilor cardiace şi chiar a deceselor premature

Se crede că băuturile energizante tonifiază și sporesc capacitatea de lucru datorităingredientelor specifice pe care le conțin.

Cele mai des intîlnite ingrediente dintr-o băutură energizantă sînt guarana, taurina, complexul de vitamine B și diferite ierburi. Practic, lista este similară cu ce găsești într-o băutură răcoritoare, dar cantitățile sunt mai mari în cazul acesta. Potrivit studiului savanților americani băuturile energizante datorează calitățile lor exclusiv cofeinei, notează dailymail.co.uk.

Băuturile energizante conţin o concentraţie de cofeină de pînă la 14 ori mai mare în comparaţie cu băuturile carbogazoase, acel nivel fiind considerat “toxic” de către experţi.

Totodată, băuturile energizante conţin calorii suplimentare, pe care cei mai mulţi dintre copii nu reuşesc să le consume şi care pot provoca apariţia obezităţii şi a cariilor dentare.

Băuturile energizante conţin o serie de stimulenţi, precum cofeina, care sînt asociaţi cu apariţia diabetului, a maladiilor cardiace, a tulburărilor de comportament şi chiar a deceselor premature.

Medicii le recomandă părinţilor să le ofere apă și sucuri copiilor lor, considerînd că apa reprezintă cea mai bună soluţie pentru a se hidrata.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *