Selectați pagina

Studiu. Scade populația ortodoxă în raport cu celelalte confesiuni

Studiu. Scade populația ortodoxă în raport cu celelalte confesiuni

Subiectul de cercetare al unui nou raport publicat luna aceasta de Pew Research Center a fost Creștinismul Ortodox în secolul 21.

Conform acestuia, numărul de ortodocși s-a dublat în ultimul secol, ajungând la aproape 260 milioane, dar în raport cu întreaga lume creștină, numărul ortodocșilor este în scădere.

Scăderea populației ortodoxe în raport cu celelalte confesiuni are legătură cu faptul că majoritatea creștinilor ortodocși trăiesc în Europa, unde trendul demografic este unul negativ. Europa înregistrează cel mai scăzut nivel de fertilitate și cea mai îmbătrânită populație, scrie basilica.ro

Raportul surprinde și faptul că cea mai mare comunitate ortodoxă din afara continentului nostru se află în Etiopia.

Pew Research Center mai redă în raport aspecte importante legate de nivelul de religiozitate, participarea la cult, afirmarea credinței în public și percepția despre celelalte confesiuni.

O altă caracteristică surprinsă de această cercetare este faptul că europenii sunt în general mai puțin religioși. De asemenea, sunt prezentate particularități ale diferitelor state și culturi în care se află comunități ortodoxe.

Studiul a fost efectuat pe un eșantion de 25.000 persoane din optsprezece țări, în perioada iunie 2015 – iulie 2016.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Urmăritori / Pingbacks

  1. Studiu. Scade populația ortodoxă în raport cu celelalte confesiuni | ortodoxiadreaptacredinta - […] Subiectul de cercetare al unui nou raport publicat luna aceasta de Pew Research Center a fost Creștinismul Ortodox în…

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *