Selectați pagina

STUDIU. Interzicerea smartphone-urilor la școală a dus la îmbunătățirea rezultatelor elevilor

STUDIU. Interzicerea smartphone-urilor la școală a dus la îmbunătățirea rezultatelor elevilor
smartphoneInterzicerea smartphone-urilor la școală duce la îmbunătățirea rezultatelor școlare ale elevilor. Aceasta este concluzia unui studiu desfășurat în Marea Britanie în cadrul căruia au fosta analizate notele a 130.000 de elevi britanici.
Interzicerea acestui tip de telefoane la liceu ar echivala cu o oră de curs suplimentară pe săptămână. Cel puțin așa arată vastul studiu efectuat în Marea Britanie de London School of Economics.
Oamenii de știință au vrut să măsoare impactul restrângerii utilizării smartphone-urilor asupra rezultatelor școlare ale liceenilor din țară.
Potrivit lor, utilizarea telefoanelor mobile la liceu duce la scăderea rezultatelor școlare, îndeosebi la elevii mai puțin performanți. „Am descoperit că interzicerea telefoanelor mobile echivalează cu o oră de curs în plus pe săptămână sau cu prelungirea cu cinci zile a anului școlar”, au afirmat cercetătorii Richard Murphy și Louis-Philippe Beland la CNN Money.
Potrivit autorilor studiului, vinovată de lipsa de performanță ar fi lipsa de concentrare a elevilor, distrași de telefonul mobil. Ei consideră totuși că smartphone-urile pot fi un mijloc de învățare folositor, dar utilizarea lor trebuie să fie bine gestionată.
Sursa: independent.md

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *