Jurnaliștii de la The Federalist preluați de profit.ro au realizat grafice pentru a vedea în ce măsură purtarea obligatorie a măștilor a dus la scăderea numărului de cazuri de Covid-19. Studiul a fost realizat în mai multe țări din Europa, dar și în statele din SUA, iar rezultatul este unul surprinzător: masca nu ajută la nimic.

deja de cate luni port masca

Studiu în mai multe ţări: Purtarea măştii nu a prevenit sub nicio formă noi valuri de îmbolnăviri

Conform acestor date, din momentul în care s-a impus purtarea obligatorie a măștii s-a produs o explozie a numărului de cazuri de Covid-19. De asemenea, masca nu a prevenit sub nicio formă noi valuri de îmbolnăviri.

„Măștile dezumanizează și, în mod ironic, servesc drept principală formă de a ne face să ne reamintim că ar trebui să ne fie frică”, scrie The Federalist care subliniază că la trecerea verii efectul obligativității, inclusiv la exterior, a fost mic asupra dinamicii de cazuri și în Spania, deși țara are raportată una dintre cele mai bune rate de conformare din Europa.

europa masks

Spre exemplu, în Europa, țările care nu au cerințe imperative au unele din cele mai mici rate de infectare pe cap de locuitor.
Citește mai mult la: https://www.profit.ro/stiri/social/grafice-statisticile-arata-explozii-cazurilor-covid-dupa-introducerea-obligativitatii-mastilor-centrul-medicina-universitatii-oxford-spune-mastile-aveau-efect-nici-intreruperea-gripei-sezoniere-19637267
Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Sursa: https://www.profit.ro/stiri/social/grafice-statisticile-arata-explozii-cazurilor-covid-dupa-introducerea-obligativitatii-mastilor-centrul-medicina-universitatii-oxford-spune-mastile-aveau-efect-nici-intreruperea-gripei-sezoniere-19637267