Selectați pagina

Studiu: Copiii cu parinti divortati isi pierd credinta

Studiu: Copiii cu parinti divortati isi pierd credinta

Un stiu recent arata o legatura clara intre copiii parintilor divortati si pierderea credintei lor. Numarul americanilor care se îndepărtează de religie este in creștere constantă, iar divorțul este un catalizator în accelerarea acestei tendinte, aminteste un raport recent al WRN.

Copiii parintilor divortati isi pierd credinta (studiu)

Cercetarile au aratat ca copiii parintilor divortati sunt mai susceptibili de a fi mai puțin credinciosi decât copiii părinților care stau împreună, fie ca părinții lor sunt sau nu sunt credinciosi.

35% din copiii părinților divorțați pretind ca sunt non-credinciosi, in timp ce doar 23% la suta din persoanele care provin din părinți ramasi căsătoriți pretind a fi non-credinciosi.

Daca, acum, numărul celor non-religioasi se ridica la 25%, trebuie mentionat ca, în urmă cu 40 de ani, procentul era de doar 5%. Aceeași cercetare arată, de asemenea, ca copiii care provin din părinți de diferite religii sunt mai susceptibili de a deveni non-religiosi. Copiii cu părinți de diferite religii si divorțați abandoneaza in cota cea mai mare practicile religioase. De cealalta parte, copiii părinților religioși care divorțează risca mai putin sa ramana fara credinta.

Numai 31% la suta din copiii parintilor credinciosi divorțati isi mai pastreaza calitatea de enoriași, în timp ce 43% din copiii părinților care raman împreună participa la slujbe regulat.

Cand parintii divorteaza, copiii se departeaza de Dumnezeu

Profesorul Andrew Root, de la Seminarul Luther din SUA, a explicat pentru WRN:

„Totul, într-un divorț, devine divizare; literalmente, totul. Prietenii părinților se despart. Rudele se despart. Toată lumea se desparte”, a spus Root.

„Chiar și religia se desparte. Biserica devine divizată. Tatal renunta la credința mamei, sau vice-versa. Negocierea intre aceste lumi devine dificilă”.

Root ii acuza, de asemenea, pe pastori, în special pe pastorii protestanți, pentru această lipsă tot mai mare de credință în rândul adulților tineri. El spune ca, în anii 80, când rata divorturilor a crescut brusc, pastorii protestanți au ales să păstreze tăcerea neabordand problema și evitand sa se exprime împotriva divorțului. Copiii acestor parinti au crescut vazand cum Biserica și religia nu au făcut nimic pentru a-i ajuta în acele vremuri dificile.

Alte motive pentru înstrăinarea de religie includ scandalurile care implica clerici, opiniile religiei privind drepturile homosexualilor, sau pur si simplu necredinta in ceea ce se propovaduieste.

Sursa: Lacasuri Ortodoxe

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке