Selectați pagina

STUDIU: ADN uman în hot dog și alte ingrediente surpriză

STUDIU: ADN uman în hot dog și alte ingrediente surpriză

no hot dogCarnea procesată ascunde o mulțime de surprize neplăcute: pe lângă faptul că este dăunătoare sănătății, ar conține și ingrediente netrecute pe etichetă, printre care și ADN uman.

Un studiu privind compoziția binecunoscutilor hot dog (crenvurst într-o chiflă), atât vegetarieni cât și cu carne, a demonstrat că aceștia conțin o mulțime de ingrediente surpriză, scrie The Telegraph.

Clear Food Labs, o companie de analiză a alimentelor, a descoperit că 10% din produsele de tip hot dog vegetariene conțin carne.

Mai îngrijorător decât atât, compania a găsit urme de ADN uman în 2% din mostrele de hot dog și în două treimi din mostrele de hot dog vegetarieni.

Cel mai probabil, spun cercetătorii, acestea provin dintr-o proastă igienă a angajaților fabricilor producătoare, fiind vorba de salivă și alte fluide corporale.

Compania a găsit discrepanțe și în etichetele produselor, precum înlocuitori de porc și ingrediente surprinzătoare precum pui și miel.

Clear Food a folosit „tehnologie genetică” pentru a analiza aproape 350 de produse de tip hot dog provenite de la 75 de mărci americane comercializate de 10 lanțuri de magazine importante.

Sursa: http://independent.md/

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *