Selectați pagina

Studiu: 62% din gospodăriile din Moldova au acces la Internet

Studiu: 62% din gospodăriile din Moldova au acces la Internet

Peste 62% din gospodăriile din Moldova au internet. Cifra se află în creștere față de datele unui studiu similar din 2012, care a dat procentul  de 58%. Ponderea celor care au utilizat internetul cel puțin o dată în ultimul an este de 76%, iar peste 30% din cei care utilizează internetul petrec în fața calculatorului mai mult de 4 ore. Așa arată datele unui studiu realizat de CBC AXA la comanda Centrului de Guvernare Electronică.

Potrivit documentului, gradul depinde de vârsta respondenților, cele mai mare procentaje fiind înregistrate la populația de la 16-25 de ani. Achiziționarea calculatorului în gospodărie este stimulată de existența copiilor, dar și de venitul mediu al familiei.

Potrivit aceleiași surse, datele au arătat că 46% din  gospodării au conexiune la Internet de tip ADSL, 26% – fibră optică, 11% de tip 3G, 7% – de conexiune Wi Fi. Internetul de tip ADSL este în continuare cel mai popular (56% la sat și 47% la oraș).

internet conectCei mai mulți din Moldoveni utilizează internetul acasă (90%) și o fac cel puțin o dată pe zi (76%), date în creștere față de 73% în anul 2012.

loc

undeStudiul are marja de eroare de 1,8% și a fost realizat în perioada lui 11-25 noiembrie 2013, pe un eșantion reprezentativ de 3021 de persoane din Republica Moldova.

Sursa: unimedia.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Статьи на русском языке

Статьи на русском языке

Comentarii