Studentii de la Universitatea de Medicina sunt imunizati începînd de luni, 22 martie, cu vaccinul produs de compania Sinopharm, care nu este recomandat de Organizatia Mondiala a Sanatatii si AEM, insa a trecut toate cele trei etape de evaluare si se afla pe lista de asteptare.

strudenti vaccinati

Studentii si medicii rezidenti de la Universitatea de Medicina – imunizati luni cu un vaccin care inca nu este recomandat de OMS

Astfel, responsabilii de la Universitatea de Medicina spun ca serul acestei companii este aprobat in peste 20 de tari, printre care China, Emiratele Arabe, Turcia, Argentina si altele. Specialistii din cadrul institutiei au analizat vaccinul si au constatat ca este sigur si are o eficacitate de peste 79 la suta.

Preparatul va fi administrat in doua etape pentru 1000 de studenti de la medicina, la un interval de trei saptamani. Lotul de 2 mii de doze a fost donat tarii noastre saptamana trecuta de Emiratele Arabe.

Sursa: https://protv.md/coronavirus/decis-studentii-si-medicii-rezidenti-de-la-universitatea-de-medicina-imunizati-luni-cu-un-vaccin-donat-de-emiratele-arabe-care-inca-nu-este-recomandat-de-oms–2561170.html