Selectați pagina

Strigator la cer: UE vrea sa modifice statutul Sfantului Munte Athos

Strigator la cer: UE vrea sa modifice statutul Sfantului Munte Athos

Patriarh-Bartolomeu-in-AthosStrigator la cer: UE vrea sa modifice statutul Muntelui Athos – informeaza in premiera Agentia de stiri Lăcaşuri Ortodoxe®.

Biserica Ortodoxă Rusă a sarit in apararea Muntelui Athos, exprimandu-si speranta că Grecia nu va ceda presiunilor unui număr de parlamentari și de oficiali europeni, și va pastra tradițiile spirituale și statutul istoric al Muntelui Athos, “un centru multinațional al întregii lumi ortodoxe”.

Declaratia a fost facuta în cadrul unei conferințe de presă sustinuta in ultimele zile de un reprezentant al Departamentului pentru Relații Externe al Patriarhiei Moscovei (DECR), Protopopul Igor Iachimciuc.

Răspunzând unei întrebari, despre cum să interpreteze declarațiile auzite în Parlamentul European, privind statutul actual al Muntelui Athos, care “nu ar respecta legislația Uniunii Europene și ar trebui să fie schimbat”, preotul a reamintit că, la momentul intrarii Greciei in Uniunea Europeană, problema statutului Muntelui Athos a avut deja parte de o negociere speciala – mai informeaza Agentia de stiri Lăcaşuri Ortodoxe®.

“Această problemă este o problemă internă a Republicii Elene, iar Uniunea Europeană nu are dreptul legal de a interveni, deși, desigur, in toti acesti ani, am observat presiunile exercitate asupra Greciei pentru ca statutul Atosului sa fie modificat” – a spus șeful secretariatului pentru relațiile inter-ortodoxe al Departamentului de Relatii Externe Bisericesti al Patriarhiei Mosocovei.

El și-a exprimat speranța că Sfântul Munte iși va putea pastra tradiția sa unica spirituala si separarea de restul lumii.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

3 Comentarii

 1. Pocaitul

  Unde e sursa? Ce statut vor sa impuna? Care este prezentul statut al Muntelui? Daca publicati un articol oferiti informatie suficienta ca sa intelegem ceva din el.

  Răspuns
  • Apărătorul Ortodox

   Sursa? – Agentia de stiri Lăcaşuri Ortodoxe.

 2. Ecaterina

  Statut de sclav, de supus, de fricos, de contributor la luxul nesimțit (nesimțirea) al slugilor antihristice care vor pentru ele și tatăl lor satana trupurile și sufletele ce aparțin de drept Dumnezeului nostru.
  Lămurit?…

  Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *