Selectați pagina

Strategia naţională de dezvoltare „Moldova 2030“, în vizorul ONU şi BM

Strategia naţională de dezvoltare „Moldova 2030“, în vizorul ONU şi BM

ONU şi Banca Mondială sprijină Guvernul în naţionalizarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă, aceasta este concluzia întrevederii secretarului General al Guvernului, Lilia Palii cu delegaţia comună ONU – Banca Mondială, aflată într-o misiune de evaluare la Chişinău, transmite IPN cu referire la un comunicat al guvernului.

În perioada 17-21 iulie 2017 membrii delegaţiei evaluează progresul şi constrângerile în procesul de adaptare a Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (ODD) la contextul naţional, care vor fi luate în considerare în mod prioritar în procesul de elaborare a Strategiei naţionale de dezvoltare „Moldova 2030”.
Secretarul General al Guvernului, Lilia Palii, a subliniat importanţa evaluării iniţiate, menţionând drept prioritate-cheie a Guvernului integrarea ODD-lor în documentele naţionale de planificare strategică. Totodată, Lilia Palii s-a referit la acţiunile premergătoare elaborării Strategiei naţionale de Dezvoltare Durabilă „Moldova 2030”, accentuând necesitatea consultării pe larg a tuturor actorilor vizaţi: „Este important ca tot procesul de planificare strategică să fie realizat nu doar la nivelul instituţiilor publice, ci să fie implicată întreaga societate în procesul de stabilire a priorităţilor naţionale”.
De asemenea, discuţiile din cadrul întrevederii s-au axat pe rolul Cancelariei de Stat în procesul de planificare, elaborare şi monitorizare a implementării politicilor la nivel naţional şi consolidarea capacităţilor instituţiei în contextul reformei administraţiei publice.
Pe parcursul următoarelor zile, delegaţia va organiza o serie de întâlniri cu reprezentaţii autorităţilor administraţiei publice centrale, societăţii civile, mediului academic, sectorului privat şi partenerii de dezvoltare. La data de 21 iulie misiunea se va încheia cu un Atelier de lucru în cadrul căruia vor fi prezentate constatările şi recomandările privind implementarea Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabilă în Republica Moldova.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *