Selectați pagina

Străinii care vor aduce resurse financiare în R. Moldova ar putea obţine cetăţenie

Străinii care vor aduce resurse financiare în R. Moldova ar putea obţine cetăţenie

constitutieDeputații socialiști își propun să completeze Legea cetățeniei R. Moldova astfel încât străinii care vor aduce resurse financiare în țara noastră să poată deveni cetățeni ai statului.

Socialistul Vasile Bolea a înregistrat în Parlament o inițiativă legislativă prin care propune ca cetățenia R. Moldova să fie acordată străinilor care au ședere legală de cel puțin șase luni pe teritoriul statului și dețin un milion de euro în băncile comerciale moldovenești.

„Aceasta va fi o măsură pentru stimularea investițiilor străine”, motivează deputatul în nota informativă a proiectului, adăugând că o astfel de practică este prezentă în mai multe state ale lumii.

Același document mai prevede că persoana care va obține cetățenia nu va putea retrage banii din bănci timp de trei ani. Nerespectarea termenului va servi drept temei de pierdere a cetățeniei.

Sursa: ziarulnational.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

1 Comentariu

  1. Angela

    Prostii!
    Astfel din Siria, Turcia, etc pot veni cu bani la noi toți terorițtii, ori așa versiune nu a fost prelucrată de fermecătorii noștrii politicieni

    Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *