Selectați pagina

Străinii au cumparat imobile de 60 mil. USD în Moldova

Străinii au cumparat imobile de 60 mil. USD în Moldova

cumparare de imobileIntrările de investiții străine directe au însumat 60 mil. USD, mai mult cu 30 mil. USD în trimestrul doi față de nivelul din trimestrul unu al anului curent, potrivit datelor Balanței de Plăți.

Datele BNM arată că străinii au cumpărat imobile în Republica Moldova în sumă de 69 mil. USD în timp ce moldovenii au achiziționat în străinătate proprietăți în sumă de 2,84 mil. USD.

În trimestrul doi din intrările de investiţii străine directe în economia naţională au însumat 97.10 mil. USD, din care 71.4 la sută – în capital social. În sectorul bancar intrările în capital social (din România şi Rusia) au înregistrat o valoare de 8.34 mil. USD (emisii suplimentare şi cumpărări de acţiuni la piaţa secundară).

Ieşirile de capital aferente investiţiilor străine directe în economia naţională au înregistrat 38.52 mil. USD, ca rezultat al rambursărilor de împrumuturi intragrup contractate anterior de la investitorii străini direcţi (27.87 mil. USD) şi al retragerii capitalului acţionar din alte sectoare (2.84 mil. USD), ce reprezintă vânzări pe piaţa secundară a acţiunilor întreprinderilor rezidente cu capital străin de către nerezidenţi rezidenţilor. Investiţiile directe sub formă de credite intragrup (alt capital) au înregistrat un sold negativ de 23.15 mil. USD. Conform orarului urmau să fie rambursate împrumuturi în valoare de 27.87 mil. USD, efectiv au fost achitate 22.39 mil. USD.

Stocul investițiilor străine directe la sfârșitul trimestrului doi din 2014 a însumat 3,6 miliarde USD.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

2 Comentarii

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.