Selectați pagina

Stop Fals! Vrem spitale, nu catedrale? Mass-media manipulează cu cifrele pentru a lovi în ortodoxie

Stop Fals! Vrem spitale, nu catedrale? Mass-media manipulează cu cifrele pentru a lovi în ortodoxie

Mai știți celebra poveste cu „În România sunt 18.300 de lăcașuri de cult, 4.700 de școli generale și 425 de spitale”? Creație a unei minți seculariste, povestea nu este decât atât, o poveste. Chiar dacă nu a fost fundamentată în niciun fel, povestea a ajuns să fie rostogolită inclusiv cu ajutorul „binevoitor” al unor publicații precum Adevărul.

În realitate, situația este alta: Potrivit datelor secretariatului de stat pentru Culte, Bisericii Ortodoxe Române îi aparțin 16.403 biserici, reprezentând doar 59,9% din totalul de 27.384 locașuri de cult existente în România, în condițiile în care Biserica Națională are 86,45% credincioși din totalul populației.

De altfel, ortodoxia este singurul cult în care procentul de locașuri este mai mic față de procentul de credincioși din totalul populației.

În ceea ce privește numărul școlilor, situația se prezintă astfel: conform datelor Ministerului Educației Naționale, citate de agenția Basilica,  există un total de 19.543 unități de învățământ preuniversitar (în mediul urban: 6.685; în mediul rural).

În concluzie: Biserica Ortodoxă are cele mai puține lăcașuri de cult raportat la procentul credincioșilor din totalul cetățenilor, nu sunt 4.700 de școli generale, ci 19.543,  spitalele existente deservesc un număr mai mic de cetățeni decât în țări precum Suedia sau Statele Unite ale Americii., iar școala și biserica se completează, nu sunt în opoziție.

Sursa: Active News

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *