Selectați pagina

Știi ce consumi? Înghețată cu până la 11 E-uri și 30% zahăr!

Știi ce consumi? Înghețată cu până la 11 E-uri și 30% zahăr!

InfoCons – Asociația pentru Protecția Consumatorilor – a realizat un studiu cu privire la produsele tip înghețată.

În cadrul studiului au fost analizate 39 de produse, ce au următorii producători sau distribuitori: ELION IMPORT EXPORT S.R.L., Froneri Ice Cream Romania S.R.L., MARESI FOODBROKER, Metro Cash & Carry Romania S.R.L., METRO Cash&Carry Romania S.R.L., Nestle Romania S.R.L., S.C. ALPIN 57 LUX S.R.L., S.C. Auchan Romania S.A., S.C. Macromex S.R.L., SC Auchan Romania SA, Serpico Trading S.R.L., Unilever Distribution S.R.L., Unilever South Central Europe S.A.. Dintre produsele pentru care a fost menționată doar țara în care au fost produse, s-au remarcat produse fabricate în Franța, Italia, Polonia și România.

Ca urmare a realizării acestui studiu a reieșit faptul că, în ceea ce privește numărul de E-uri, acesta variază între 3 și 11 E-uri.

2% din produsele analizate au în conținut 3 E-uri;
13% din produsele analizate au în conținut 4 E-uri;
8% din produsele analizate au în conținut 5 E-uri;
29% din produsele analizate au în conținut 6 E-uri;
16% din produsele analizate au în conținut 7 E-uri;
13% din produsele analizate au în conținut 8 E-uri;
16% din produsele analizate au în conținut 9 E-uri;
3% din produsele analizate au in continut 11 E-uri.
Aditivii identificați în produsele studiate sunt: E100, E120, E120e, E141, E150, E150b, E150d, E160a, E160b, E162, E163, E202, E221, E322, E330, E331, E341, E401, E407, E407a, E410, E412, E415, E440, E442, E450, E466, E471, E476, E477, E500, E503, E504, E553a, E1422, E1520.

Toate produsele ce fac prezentul studiu au specificat pe etichetă tipurile de alergeni ce se pot găsi în produs, acestea fiind: arahide, alte fructe cu coajă lemnoasă, nuci, ou, lactoză, lapte, soia sau gluten.

Toate produsele ce fac prezentul studiu au menționat pe etichetă cantitatea, aceasta fiind specificată în grame, cu valori cuprinse între 51 – 2000 g/produs. Volumul recipientului/produsului cuprinde valori între 123 – 5000 ml/produs.

Valorile nutritionale sunt menționate pe etichetă în cazul a 100% din produsele analizate: valoare energetica este cuprinsă între 82 – 264 kcal/100g.
În ceea ce privește conținutul de glucide, produsele au în componență între 12.8 – 34.1 g/100g, iar zaharurile au o valoare cuprinsă între 3.8 – 29.8 g/100g. Totodată, conținutul de grasimi variază între mai puțin de 0.5 și 20.1 g/100g.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne găseşti şi pe:

Статьи на русском языке

Статьи на русском языке