Selectați pagina

Ştie cineva ce mai face Sorina acum, şi unde este? Fetița luată cu mascații de la familia de asistenți maternali

Ştie cineva ce mai face Sorina acum, şi unde este? Fetița luată cu mascații de la familia de asistenți maternali

Amintim că Sorina a fost dată spre adopție când avea 3 ani. 122 de familii din România au refuzat să o adopte pe motiv că este de etnie romă.

Apoi, un cuplu de români stabiliți în SUA și-a exprimat intenția să o adopte. După un lung proces și multe ședințe de potrivire, instanța a decis definitiv ca Sorina să meargă în familia lui Gabriel și a Ramonei Săcărin. Mariana Șărămăt, fosta asistentă maternală în grija căreia a stat Sorina de la vârsta de 3 ani, nu a mai vrut să o dea, acuzându-i pe părinții adoptivi că vor să facă trafic de organe.

Timp de mai bine de jumătate de an, două familii s-au luptat pentru fetiță prin instanțe. Ulterior Sorina a ajuns la soții Săcărin, după ce a fost luată de polițiști din casa familiei din Baia de Aramă, județul Mehedinți.

Opinia publică s-a revoltat în urma apariției imaginilor în care se vede cum fetița este luată, în ciuda protestelor ei.

La acea vreme, un ziar notabil din Germania arată că Occidentul este adânc implicat în dubiosul şi profitabilul trafic de organe care se desfăşoară în China.

Conform ziarului german Die Zeit, în China, organele prizonierilor executaţi, sau care aşteaptă execuţia, sunt extrase şi vândute pentru transplant inclusiv pacienţilor din vest. Spitalele vestice, companiile farmaceutice şi doctorii susţin astfel transplanturile de organe din centrele chineze fară să pună întrebări.

Raportul din limba germană, numit ”Herz auf Bestellung” sau ”Inimă la comandă”, scris de Martina Keller, expune execuţiile la comandă din China şi încearcă să trezească conştiinţa doctorilor care acţionează împotriva codurilor etice ale profesiei lor.

Apoi Narcis Daju, un jurnalist din Gorj, făcea o dezvăluire cutremurătoare despre tăticul adoptiv al Sorinei, fetița din Baia de Aramă care a fost luată cu forța de autorități de lângă familia care a crescut-o.

Știți unde lucrează „tăticul” care stătea pitulat la Baia de Aramă, într-o mașina prin ale cărei geamuri negre privea reactiv cum era târată pe jos Sorina, de “duamna” prim-procuror, si adusă la el ca un colet pe care plătise 30.000 USD?

La compania ROCHE. Cu ce se ocupă compania ROCHE, printre altele?

Cu transplanturi de organe. Cum se zice la România? În regie proprie???

La rândul ei, jurnalista Sorina Matei a scris pe Facebook:

„Tatăl adoptiv american”. Nume SĂCĂRIN GABRIEL, domiciliat în Statele Unite ale Americii, New York, 44 W7th Street, Deer Park, e din Craoiva. Educaţie în computer şi information sciencies. A lucrat la Noritstu America Corporation. Asta este o mega companie japoneză. În Romania a deţinut până în 2018 SRL-ul Photo Ranger. (de aia a fost aseară cu pozele).

În ultimii 6 ani, a lucrat la Beckman Coulter Inc. ( a Danaher Corporation company that develops, manufactures and markets products that simplify, automate and innovate complex biomedical testing. It is operating in two industries: Diagnostics and Life Sciences) şi acum e la Roche Field Engineering Specialist at Roche Diagnostics.

Tatăl a ţinut legătura cu avocaţii şi aceia aleşi pe sprânceană, foarte influenţi în zonă, soţ de judecătoare pensionată de la… Curtea de Apel Craiova unde s-a dat decizia.

*„Mama adoptivă”. Nume SĂCĂRIN RAMONA ELENA (nume de fată Vasilache Ramona Elena) e din Câmpina. În 2003 Vasilache Ramona Elena, ulterior SĂCĂRIN, a făcut o firmă, SC Include SRL, care s-a ocupat inclusiv de editare ziare, reviste, studiere a pieţei, sondaje, publicitate. (se pare că acum lucrează tot în zona medicală în SUA).

Informaţii sintetizate de pe situl libertateadeopinie.ro şi libertatea.ro

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.