Selectați pagina

Statul grec recunoaşte păgînismul ca religie

Statul grec recunoaşte păgînismul ca religie

Paginilor din Grecia li se acorda statut legal deoarele politeismul e recunoscut orificial ca religie in Grecia, potrivit Consiliului Suprem al etnicilor elini (YSEE).

YSEE e o organizatie religioasa care pretinde ca lucreaza pentru a restabili religia indigena. Organizatia a facut o declaratie in care afirma ca politeismul din Grecia a primit statut legal.

Pina in prezent, paginii greci nu se bucurau de libertati religioase, cum a fi dreptul de a cumpara terenuri pentru a-si construi lacasuri de cul si nici preotii lor nu puteau oficia ceremonii de casatorie.

Acum Statul Elen, printr-o decizie a Ministerului grec al Educatiei si Cultelor, a recunoscut religia elenica, conform paragrafului 17. Acest paragraf include permisiunea de a construi temple, precum si dreptul de a oficia slujbe religioase publice oricarei religii recunoscute.

Infiintata in 1997, YSSE estimeaza ca aproximativ 2000 de greci practica religia etnica elena iar altii 100 000 au un “fel de interes” cu aceasta.

Organizatia non-profit este membra a fondatorilor Congresului European al Religiilor Etnice (ECER) care a gazduit al 17-lea Congres in iunie 2004. YSEE este de asemenea membru al programului Uniunii Europene de combatere a discriminarii religioase.

Traducere de pe http://greece.greekreporter.com

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *