Selectați pagina

Statul fură copiii familiilor de creștini

Statul fură copiii familiilor de creștini

O familie creștină și cu un stil de viață “holistic” și-a pierdut cei trei copii în favoarea statului deoarece autoritățile au decis că micuții nu sunt bine îngrijiți de părinți. După decizia judecătorească în defavoarea lor, familia a încercat să se ascundă de poliție, dar au fost interceptați la sfârșitul săptămânii trecute. Cei trei copiii au fost preluați de stat, iar mama a fost arestată deoarece s-a opus măsurii și a devenit agresivă.

Potrivit informațiilor oferite de poliție, copiii arătau bine și nu sufereau de răni sau alte neajunsuri la momentul despărțirii de părinți.

“Suntem încântați că acești copii au fost găsiți. Ei se află în custodia agenției pentru protecția copilului din California, care va ajuta în transferul lor către Washington”, a declarant purtătorul de cuvânt al agenției guvernamentale pentru protecția copilului (CPS) din SUA.

Ultimii ani au consemnat o intensificare a acțiunilor CPS, care a preluat cu forța copii ai unor familii aflate în conflict cu diverse autorități ale statului. Puterea discreționară a agenților nu trebuie subestimată, mai ales în contextul recentelor dezbateri asupra vaccinurilor, prin care se încearcă scoaterea în afara legii a excepțiilor pe motive religioase.

Argumentele pentru rechiziționarea celor mici au fost în covârșitoare proporție de natură medicală; mai precis, un grup de birocrați decide dacă familiile se supun sau nu ortodoxiei medicale, iar în cazul în care nu se pliază pe metodele aprobate, se merge până la îndepărtarea copilului de părinți. Nu trebuie scoase din discuție nici familiile care își neglijează copiii, caci ele există cu siguranță, dar nici măcar în aceste condiții răspunsul la problemă nu îl reprezintă însărcinarea statului cu puterea discreționară de a evalua și decide asupra vieții de familie.

Autor: Vlad Liceac

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *