Selectați pagina

Statisticile arată că tinerii din Moldova nu-și mai doresc să obțină studii superioare

Statisticile arată că tinerii din Moldova nu-și mai doresc să obțină studii superioare

Unii tinerii din Moldova nu își mai doresc să învețe la instituțiile superioare de învățământ. Cel puțin asta arată datele Biroului Național de Statistică, scriew sputnik.md

Anul trecut în colegii, școli profesionale și universități s-au înscris 186.000 de persoane cu vârste cuprinse între 14 și 23 de ani. Cifra este în scădere cu 49 000 de tineri în comparație cu anul 2013.

Datele statistice mai arată că fiecare al cincilea student urează ciclul II de master. La începutul anului de studii 2017-2018, în instituțiile de învățământ superior, erau înregistrați 65,5 mii de studenți. Dintre aceștia, trei pătrimi urmau cursurile de licență.

În ultimii cinci ani, numărul de studenți în învățământul superior a scăzut dramatic, înregistrându-se o tendință descendentă la toate tipurile de programe de studii. În anul 2017, 28 400 de tineri au depus actele pentru a fi licențiați cu 36, 6 la sută mai puțini decât în 2013.

Femeile se pare că sunt mai motivate să obțină studii superioare de licență. Acestea constituie 58 la sută din numărul total de tineri înregistrați în universități.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Статьи на русском языке

Статьи на русском языке