Selectați pagina

Statistică: Preţurile au crescut nu doar la cartofi (82.4%) dar şi la un alt şir de produse alimentare

Statistică: Preţurile au crescut nu doar la cartofi (82.4%)  dar şi la un alt şir de produse alimentare

Potrivit Biroului Național de Statistică, în luna mai au fost înregistrate creşteri mai mari de preţuri la următoarele produse alimentare:

  • cartofi – cu 82,4%,
  • fructe proaspete – cu 12,1% (în special: struguri – cu 30,4%, citrice – cu 15,8%, fructe de livadă sămânţoase – cu 15,7%, fructe de livadă sâmburoase – cu 9,3%, fructe exotice – cu 4,4%),
  • miere de albine – cu 1,6%,
  • crupe – cu 1,5%,
  • peşte proaspăt şi congelat – cu 1,3%,
  • carne, preparate şi conserve din carne – cu 1,2% (în special: carne de porc – cu 4,1%, preparate de culinărie din carne – cu 3,3%, preparate din carne şi semifabricate – cu 1,9%, carne de vită – cu 0,8%),
  • băuturi răcoritoare – cu 1,1%,
  • legume proaspete – cu 0,6% (în special: sfeclă roşie – cu 47,1%, morcovi – cu 44,2%, ardei graşi – cu 23,3%, ceapă uscată – cu 20,0%, usturoi – cu 13,6%, vinete – cu 7,4),
  • maioneză, muştar şi alte condimente – cu 0,9%.

Totodată, în perioada de raport au scăzut preţurile la castraveţi – cu 17,6%, dovlecei – cu 16,8%, varză – cu 15,6%, pomuşoare de livadă (căpşune) – cu 10,6%, tomate – cu 8,9%, ouă de găină – cu 7,7%, ciuperci proaspete – cu 2,3%, lapte integral – cu 0,6%, brânză din lapte de vacă – cu 0,5%, zahăr tos – cu 0,2%.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne găseşti şi pe: