Selectați pagina

Statistică: Numărul contravențiilor constatate, anul trecut, în creștere

Statistică: Numărul contravențiilor constatate, anul trecut, în creștere

În anul 2020 au fost constatate 407,9 mii contravenţii sau cu 37,8 mii contravenții mai mult comparativ cu anul precedent, relatează bizlaw.md. Potrivit datelor prezentate de Biroul Național de Statistică, din numărul total al deciziilor luate asupra cauzelor contravenționale, în majoritatea cazurilor au fost adoptate decizii de aplicare a sancțiunii contravenționale (96,2% sau în 391,6 mii cazuri).

contraventii

Statistică: Numărul contravențiilor constatate, anul trecut, în creștere

În 7,2 mii cazuri (1,8%) au fost luate decizii de a transmite organelor de cercetare prealabilă (penală), dat fiind faptul că în acţiunile contravenţiilor se conţinea indiciul infracţiunii, iar în 8,2 mii cazuri procesul contravențional a fost încetat în legătură cu alte motive (2%). În medie, la 1.000 locuitori au revenit 148 decizii de aplicare a sancțiunii contravenționale.

Pe parcursul anului 2020 în rezultatul examinării contravenţiilor au fost aplicate, în principal, următoarele sancțiuni contravenționale: 1,9 mii avertismente, 387,6 mii amenzi (cu 10,8% mai mult comparativ cu anul precedent) şi 2 mii sancțiuni aplicate privind munca neremunerată în folosul comunității.

Cele mai multe contravenții sunt constatate de către Ministerul Afacerilor Interne – 91,4%. Din totalul deciziilor de aplicare a sancțiunilor contravenționale, 89,8% au fost adoptate de către organele Ministerului Afacerilor Interne, 2,7% – autoritățile administrative din subordinea Ministerului Finanțelor, 2% – judecătoriile raionale şi municipale, 1,2% – Serviciul Vamal, 1,1% – Inspectoratul pentru Protecția Mediului, 3,2% – de către alte organe.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Статьи на русском языке

Статьи на русском языке