Selectați pagina

Statistică: Mai mult de o treime din populația americană mănâncă fast-food în fiecare zi, iar consecinţele sunt dezastruase

Statistică: Mai mult de o treime din populația americană mănâncă fast-food în fiecare zi, iar consecinţele sunt dezastruase

Un nou raport CDC(Centrele pentru Controlul si Prevenirea Bolilor) dezvăluie că mai mult de o treime din populația americană mănâncă fast-food în fiecare zi. Acest raport este cu adevărat îngrijorător, şi chiar dacă se emit avertismente permanent, americanii nu ţin cont de ele, scrie capital.ro

Concret, adulţii cu vârste cuprinse între 20 şi 39 de ani sunt cel mai probabil să consume alimente fast-food, iar aproximativ 45% consumă zilnic aceste alimente nesănătoase.

În mod surprinzător, potrivit studiului CDC, consumul de alimente fast-food este de fapt mai mare printre familiile bogate. Astfel, cei cu venituri mari aleg acelaşi tip de mâncare nesănătoasă aproape în fiecare zi. Iar, potrivit studiului, cu mai mult de o treime dintre adulţii americani fiind obezi, experţii declară că se pregătesc pentru situaţii critice, cum ar fi bolile de inimă şi diabetul de tip 2, notează Daily Mail.

Carnea prelucrată, pâinea îndulcită, alimentele prăjite şi sosurile grase consumate zilnic sunt printre cele mai nocive alimente, iar consumul excesiv poate duce la afecţiuni cronice de sănătate, cum ar fi diabetul şi insuficienţa cardiacă, “criminalul” numărul unu în lume.

Totuşi, în ciuda campaniilor de sănătate publică, cifrele noi publicate de către Centrele pentru Controlul si Prevenirea Bolilor (CDC) arată că 37% dintre adulţii din SUA nu iau în seamă avertismentele.

Studiul evaluează starea de sănătate a adulţilor şi a copiilor din SUA şi urmăreşte schimbările de-a lungul timpului, iar după vârsta de 40 de ani, consumul de fast-food al americanilor scade constant. Aproximativ 38% dintre adulţii cu vârste cuprinse între 40 şi 59 de ani au mâncat zilnic fast-food, în timp ce doar 24% dintre cei cu vârsta de 60 de ani şi peste au făcut acelaşi lucru. Majoritatea adulţilor au raportat consumul de alimente fast-food la prânz şi cină, la 43,7% şi, respectiv, 42%.

Liz Weinandy, dietetician la Ohio State University Medical Center Wexner, a recunoscut că nu este surprinzător consumul de fast-food printre oamenii tineri, dar a spus ratele sunt foarte îngrijorătoare. “Aceşti oameni probabil au crescut cu alimente fast-food şi nu mai gătesc atât de mult, se pregătesc pentru condiţii precum obezitatea şi diabetul de tip 2”, a declarat ea.

Dieteticianul mai trage un semnal de alarmă referitor la expunerea copiilor la aceste alimente nesănătoase. Mai exact, cei mai mari consumatori de fast-food,  cu vârste cuprinse între 20 şi 39 de ani sunt cei care vor avea probabil copii mici. “Prin expunerea copiilor lor la fast-food încă de când sunt mici, aceştia încep să se îmbolnăvească de la o vârstă fragedă”, a spus dieteticianul.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.