Selectați pagina

Statistică: De la începutul anului curent și până în prezent, în lucrările publice nu a fost antrenat nici un șomer

Statistică: De la începutul anului curent și până în prezent, în lucrările publice nu a fost antrenat nici un șomer

Pe parcursul lunii ianuarie 2019, la Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă s-au înregistrat 3314 șomeri, dintre care 1404 femei. În total, la data de 1 ianuarie, în baza de date a ANOFM erau la evidență 18696 persoane fără un loc de muncă. Totodată, de la începutul anului 2019 au fost înregistrate 2469 locuri vacante.

Datele sunt indicate în Raportul statistic privind măsurile de ocupare şi protecţie socială a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă pentru luna ianuarie 2019.

Potrivit Raportului, pe parcursul primei luni din anul curent au fost plasați în câmpul muncii 772 șomeri, 373 dintre care sunt femei. Totodată, la finele lunii de raportare, de ajutor de șomaj beneficiau 1155 de persoane, iar de alocație de integrare și reintegrare profesională – 473. De asemenea, la sfârșitul lunii ianuarie 622 de persoane frecventau cursurile de formare profesională.

În același timp, de la începutul anului curent și până în prezent, în lucrările publice nu a fost antrenat nici un șomer.

Datele mai arată că, pentru acordarea ajutorului de șomaj, au fost cheltuiți 1306,3 mii lei (mărimea medie a ajutorului de șomaj constituie 1267 lei), pentru formarea profesională – 511,3 mii lei, iar pentru plata indemnizației de integrare sau reintegrare profesională cheltuielile constituie 264,16 mii lei.

Astfel, cheltuielile totale din Fondul de șomaj constitie 2081,76 mii lei.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *