Selectați pagina

Statele Unite instruiesc militari ucraineni din Forțele Speciale, care merg să lupte în zonele rusofone din estul Ucrainei

Statele Unite instruiesc militari ucraineni din Forțele Speciale, care merg să lupte în zonele rusofone din estul Ucrainei

europaStatele Unite coordonează un grup internațional de instructori care îi antrenează pe militarii din Forțele Speciale ale Ucrainei, care luptă apoi în regiunile rusofone din estul Ucrainei.

Această informație este prezentată, pe Internet, de site-ul Radiodifuziunii din Estonia, ea fiind una dintre țările care are militari în grupul de instructori coordonat de SUA. Informația prezentată de partea estoniană a fost retransmisă de Comandamentul Forțelor Speciale ale SUA din Europa.

Grupul de instructori este denumit JMTG-U (Joint Multinational Training Group-Ukraine). Cursanții sunt militarii ucraineni dintr-un regiment de Forțe Speciale, care participă la operațiunea antiteroristă din zonele Donețk și Lugansk, din estul Ucrainei. Instructorii din grupul JMTG-U sunt militari americani și ucraineni.

Echipa de instructori din Estonia, denumită ESTSOF (Estonian Special Operations Force), și-a început misiunea în Ucraina în noiembrie 2015.

Acum câteva zile, la începutul lunii octombrie, chiar ministrul estonian al Apărării, Hannes Hanso, a avut o vizită în Ucraina, unde i-a felicitat pe militarii lui din detașamentul ESTSOF.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne găseşti şi pe:

Статьи на русском языке

Статьи на русском языке