we_are_watching_you1-250x300Recent am văzut o mare ştire care se presupune ca ar trebui să bucure pe cineva numai nu ştiu pe cine, doar de pe cei care ne controlează orice mişcare. Mă refer la faptul că vor instala camere de supraveghere la toate intersecţiile.

 Noul ministru de interne vrea să arate că face tot posibilul şi imposibilul, în popor se spune altfel acestei străduinţe încordate de a face ceva ştiind din timp că rezultatul va fi unul prost sau în cel mai bun caz 0(zero).

 Mai înîi a s-a apucat să facă “curăţenie tipa” în minister de a făcut teste şi examinări pe care ştia precis că le vor prăvăli oamenii examinaţi şi apoi au apărut cu o mare mirare că “Uite ce oameni avem noi în subordine, n-ai cu cine lucra”.

 Cu aceasta de fapt s-a urmărit altceva, ştia prea bine ministrul şi toată verhuşka lor că examenele vor fi prăvălite, de fapt asta şi se urmărea, nu vorbesc din van despre schema aceasta mi-a spus cineva tot din cadrul MAI. Scopul era de a pune sub sperieţi pe poliţişti, de a-i supune, a pune sabia lui Damocle deasupra capului lor şi dacă nu vor fi supuşi, cuminţi, servili nu va trebui de căutat motiv pentru a scăpa de oricine. În al doilea rînd s-a dorit să se arate că uite cît de mult mai avem de lucru (frumoasă mişcare pentru a-ţi da singur de lucru), îi facem pe toţi că-s needucaţi şi ne apucăm de a-i educa. Dar despre aceasta am un articol separat.

Ceea ce m-a surprins şi m-a făcut să scriu aceste rînduri este controlul total spre care ne împing aceşti oameni. Guvernarea noastră care se pretinde cea a libertăţii, a dreptăţii şi alte minunăţii pe care le promiteau ei la început îşi arată adevărata faţă. Faţa de sistem care are frică de oameni, de proprii cetăţeni şi vrea să îi controleze la orice pas la orice colţ. De ce oare conducerea se teme de proprii cetăţeni? De ce tinde să le controleze fiecare pas, să controleze administrativ, să arate ei standardele ce e corect să gîndeşti şi ce nu? De ce guvernarea pune în aplicare un sitem restrictiv care să ne vadă la fiecare moment ce şi cum facem? Răspunsul este unul: ni se pregăteşte terenul pentru a ni se lua libertatea.

 Este primul pas spre controlul a tot şi toate spre chipizare poate. Citiţi ştirea:

 http://unimedia.info/stiri/pana-in-primavara-lui-2013-vor-aparea-camere-de-supraveghere-in-principalele-intersectii-din-capitala-53495.html

 Domnule ministru, am şi eu cîteva întrebări dacă aveţi posibilitatea de a acorda 5 minute din timpul dumneavoastră preţios. Ştiu că sînteţi foarte ocupat cu reformarea(supunerea) tuturor poliţiştilor şi că merge cam greu dar totuşi.

 Care este adevăratul scop al montării sistemelor de urmărire video instalate peste tot?

 Cine va avea acces la informaţiile obţinute pe această cale?

 Este oare în stare ministerul să asigure securizarea (ne scurgerea) datelor astfel obţinute?

Cine garantează că informaţiile astfel obţinute nu vor fi folosite împotriva unor cetăţeni incomozi unor autorităţi locale sau centrale sau de către unele companii?

Cine şi din al cui buzunar va achita acest moft al hiper controlului? Numai nu includeţi pe ninznaiul cu finanţări internaţionale şi abracadabra… chiar şi din creditare banii trebuie întorşi.

 Ce tip de informaţii vor fi stocate şi cît timp? Despre cine şi unde se duce, cine cu cine se întîlneşte etc.

 Au fost întrebaţi cetăţenii dacă vor sau nu să fie filmaţi şi urmăriţi în permanenţă şi că aceasta se va face din banii plătiţi de ei ca impozite? Sau decizia aţi luat-o voi în gaşca voastră? Că de, mărog ştiţi voi mai bine decît poporul ce are acesta nevoie.

Am informaţii că echipamentul şi sistemul va fi chinez iar deservirea sistemului şi softul este asigurat de o companie din Israel.

 Vor avea acces la informaţiile astfel colectate (mişcările cetăţenilor, a tehnicii militare, sărbători etc) serviciile altor ţări? Ce garanţii puteţi da?

 Din partea mea voi face tot posibilul să aflu cine şi pe ai cui bani ne crează sistemul Big Brother în Moldova. Cine şi cu ce scop (nu cel declarat cică luptăm cu încălcările) ne impune acest sistem de control absolut, sistemul de stat poliţienesc sistem taliban sub conducere liberală.

Şi încă ceva domn ministru, mulţi îmi spun că ăştia de la guvernare îs proşti şi nu ştiu ce fac, Dvs nu sînteţi un om prost, şi ştiţi foarte bine ce faceţi şi nu trebuie să vă amintesc care sunt etapele controlului absolut, doar că mai sînt oameni care se vor opune. Puteţi să ne sperieţi cu controale poliţieneşti în case şi în biserici, vă puteţi înconjura cu 5 cordoane de scutieri, imi puteţi asculta telefonul (cred că deja se şi face) dar nu veţi putea opri voinţa poporului. Îndemn pe toţi să se opună acestor măsuri de control:

 – distrugeţi aceste camere de filmat,

 – tăiaţi cablurile de alimentare şi cablurile de date (rupeţi antena)

 – murdăriţi-le cu noroi sau vopsea orice le-ar putea scoate din funcţie

– arătaţi semnul din trei degete la camerele care vă filmează fără să vă fi dat acordul la aceasta.

 Puteţi considera asta ca instigare sau îndemn, dar oricum nu mă tem, controlul absolut n-o să treacă. Le pun o bere fiecăruia care distruge o cameră din astea de urmărire. Mă închideţi sau răspundeţi la întrebările puse?

Pentru Apărătorul, Sergiu ungureanu