Selectați pagina

Staretul Partenie de la Pecerska: Apostolul Petru mergea pe valuri pâna în clipa când s-a îndoit în cugetul sau.

Staretul Partenie de la Pecerska: Apostolul Petru mergea pe valuri pâna în clipa când s-a îndoit în cugetul sau.

Daca Dumnezeu nu Se descopera înauntrul nostru câta vreme traim aici pe pamânt, nu vom putea sa-L vedem nici în Cer.

Purtarea de grija a lui Dumnezeu nu are hotar. El ne cârmuieste nevazut si nimic nu se face fara voia Lui. In toate este statornicita ziua si ceasul(A nu se întelege din spusele Staretului Partenie ca acesta ar sustine predestinarea; el se refera la atotstiinta lui Dumnezeu. Vezi Sfântul loan Damaschin: Dogmatica, Cartea a 2-a, Cap. 30 n.tr.), încredinteaza lui Dumnezeu orice nadejde a ta, si El va avea grija de tine. Daca te bizui pe tine însuti, atunci Dumnezeu te va ajuta într-o oarecare masura, dar atotlucratoarea Lui purtare de grija se va retrage de la tine.

Când apare ajutorul omenesc, cel dumnezeiesc se îndeparteaza. Pe un oarecare pustnic îl slujeau îngerii, dar când s-au apropiat de el oamenii si au început sa îl ajute, atunci îngerii 1-au parasit.

Desavârsita saracie pentru Hristos este o mare comoara. O dobândeste numai acela care nadajduieste neclintit în purtarea de grija a lui Dumnezeu. Sa ai nadejde neclintita, si vei vedea ca Domnul nu va îngadui sa mori de foame sau sa îti lipseasca ceva din cele materiale, însa atunci când te îndoiesti si cauti ajutorul omenesc, si când te bizui numai pe tine însuti, atunci purtarea de grija dumnezeiasca se va retrage. Apostolul Petru mergea pe valuri pâna în clipa când s-a îndoit în cugetul sau.

Pentru a dobândi rabdare în întristari si în încercari, crede ca toate se fac în viata noastra cu voia lui Dumnezeu.

din ” Ne vorbeste Staretul Partenie de la Pecerska”

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Статьи на русском языке

Статьи на русском языке

Comentarii