Selectați pagina

Stare de urgență: Moldovenii, obligați să poarte un act de identitate

Stare de urgență: Moldovenii, obligați să poarte un act de identitate

Notă: Buletinul te protejează, dar totuși pașaportul te protejează mai bine, purtați actele cu voi – fiți responsabili. Dacă ești dublu legitimat (ai și pașaport și buletin la tine) protecția este de 96% și chiar dacă te infectezi dar ești dublu legitimat faci o formă ușoară. Sper că aţi înţeles sarcasmul.

Stare de urgență: Moldovenii, obligați să poarte un act de identitate

Stare de urgență: Moldovenii, obligați să poarte un act de identitate

Toți cetățenii, cu excepția minorilor, sunt obligați, pe tot parcursul perioadei de stare de urgență în sănătate publică, să dețină un act de identitate, o copie sau o fotocopie în format digital a documentului în timpul aflării în toate spațiile publice închise și deschise, inclusiv în transportul public.

O decizie în acest sens a fost luată de Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică, transmite Știri.md.

Potrivit Ministerului Sănătății, măsura intră în vigoare din 8 octombrie curent.

Totodată, începând cu 15 octombrie 2021, cetățenii vor putea descărca online Certificatul COVID-19, care include certificatul de vaccinare, certificatul de testare și certificatul de recuperare, de pe pagina: certificate-covid.gov.md.

În plus, în condițiile măsurilor de sănătate publică conform pragului de alertă Roșu, membrii CNESP au aprobat regimul mixt de activitate și studii pentru Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, întrucât instituția a înregistrat o rată de vaccinare împotriva COVID-19 de 95% în rândul studenților, cadrelor didactice și personalului auxiliar.

Alte instituții de învățământ profesional tehnic și superior din localitățile cu pragul de alertă Roșu vor activa în regim online, cu excepția orelor practice care implică utilizarea de echipamente tehnice/laboratoare, dar nu mai mult de 10% din activitățile didactice per program de studiu.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *