Cităm ştirea apărută pe site-ul tvc.md:

Serviciul Fiscal de Stat a lansat un nou serviciu electronic pentru contribuabili: achitarea on-line a impozitelor și taxelor de către persoanele fizice-cetățeni

Serviciul Fiscal de Stat a lansat, un nou serviciu electronic „Achitarea on-line a impozitelor și taxelor de către persoanele fizice-cetățeni„. Acesta permite achitarea tuturor impozitelor și taxelor prin intermediul serviciului guvernamental de plăți electronice MPay.

Totodată, serviciul lansat reprezintă un instrument prin care contribuabilii au posibilitate să transfere printr-o singură notă de plată, suma integrală pentru achitarea tuturor impozitelor și taxelor. Suma va fi direcționată automat către destinațiile de buget prestabilite, fără indicarea rechizitelor, iar contribuabilul va selecta doar impozitele care urmează a fi achitate.

Prin implementarea acestui serviciu va fi redus timpul și efortul contribuabilului la achitarea impozitelor și taxelor; va fi posibilă achitarea impozitelor și taxelor printr-o singură notă de plată și în lipsa rechizitelor; va fi redus riscul de achitare eronată.

Menționăm că, noul serviciu poate fi utilizat de toți contribuabilii persoane fizice-cetățeni prin parcurgerea următoarelor instrucțiuni:

1. accesarea paginii oficiale a Serviciului Fiscal de Stat www.sfs.md;

2. accesarea rubricii Achitare on-line a impozitelor și taxelor de către persoanele fizice-cetățeni;

3. introducerea IDNP-ului și accesarea butonului Autorizare;

4. Selectarea categoriei impozitului/taxei și a clasificației economice;

5. Indicarea sumei impozitului/taxei spre plată și salvarea datelor;

6. Accesarea butonului Achită: x lei.

Contribuabilii persoane fizice-cetățeni care au acces la serviciile fiscale electronice, vor beneficia de un funcțional automatizat care va extrage și va crea notele de plată în baza datelor din Sistemul Infomațional al Serviciului Fiscal de Stat, transmite fisc.md.