Omul de afaceri american Elon Musk a explicat necesitatea cipării ca un viitor mai bun pentru întreaga omenire. Declarația a fost făcută într-un articol pentru revista China Cyberspace.

SPRE ACEASTA MERGEM… Elon Musk numește ciparea esențială pentru viitorul omenirii

SPRE ACEASTA MERGEM… Elon Musk numește ciparea esențială pentru viitorul omenirii

„Vreau să fac tot ce pot pentru a profita la maximum de tehnologie pentru a obține un viitor mai bun pentru omenire. În acest scop, orice domeniu care contribuie la un viitor durabil merită investiția noastră. Fie că este vorba de Tesla, Neuralink sau SpaceX, toate aceste companii au fost fondate cu scopul final de a îmbunătăți viitorul vieții umane și de a crea cât mai multă valoare practică pentru lume”, a declarat acesta, citat de Yan Liu, corespondent al agenției chineze de stat Xinhua.

Miliardarul a dezvăluit că cipurile neuronale Neuralink ajută persoanele cu leziuni grave. Ca exemplu, Musk a citat povestea unui motociclist de 25 de ani care a avut un accident și care acum nu poate mânca singur. În acest caz, cipul ar fi programat să trateze sau să amelioreze leziunile cerebrale ale acestuia. În plus, noua tehnologie ar putea ajuta persoanele cu leziuni ale măduvei spinării să își recâștige funcțiile motorii ale membrelor.

Diferite tulburări psihice pot fi, de asemenea, tratate datorită acesteia. De exemplu, persoanele paralizate își vor putea folosi creierul pentru a utiliza computere, smartphone-uri și alte echipamente, a explicat antreprenorul.

„Odată cu dezvoltarea interfeței neurocomputer, pe termen lung, această tehnologie va extinde canalele de comunicare între lumea exterioară și creierul uman, accesând alte zone ale creierului și noi date neuronale„, a declarat omul de afaceri, menționând că tehnologia companiilor sale va contribui la realizarea unui viitor mai bun pentru omenire.

Sursa: https://beijingchannel.substack.com/p/elon-musks-article-in-china-cyberspace