Kyle Zak, din statul american Illinois, a dat în judecată compania Bose. Bărbatul susţine că aceasta a colectat informaţii despre toate tipurile de conţinut – podcasturi, video, melodii – pe care le-a ascultat în timp ce căştile sale, un model QuietComfort 35, erau conectate la telefon prin Bluetooth. Aceste date ar fi fost livrate către părţi terţe, în scopuri de marketing.

Zak a apelat în acest caz la firma de avocatură Edelson PC, specializată în cazuri legate de tehnologie şi securitatea datelor personale. „Aplicaţia a interceptat şi colectat toate informaţiile disponibile legate de conţinutul media”, se arată în plângerea depusă.

Citeşte şi:  Germania se revolta: Comunicatiile telefonice si internetul urmarite de un serviciu secret american

Bose ar fi colectat aceste informaţii prin intermediul aplicaţiei Bose Connect, care le permite utilizatorilor să îşi seteze dispozitivele şi să le administreze mai uşor.

Potrivit documentelor depuse în justiţie, Bose a trimis datele către firma Segment, specializată în colectarea de astfel de date, care ulterior sunt livrate către companii specializate în marketing şi analytics. Bărbatul susţine că Bose nu l-a informat în legătură cu aceste practici.

Citeşte şi:  Schimbare revoluţionară la Skype: Îţi traduce în timp real toate conversaţiile

Totuşi, în acordul de licenţiere Bose spune că este posibil să colecteze anumite informaţii non-personale, pe servere ale unor companii partenere. Producătorul de căşti nu pomeneşte, însă, de colectarea de informaţii legate de fişiere audio.

Potrivit lui Zak, Bose are capacitatea de a profila detaliat utilizatorii, iar informaţiile colectate de pe un anumit dispozitiv pot fi uşor asociate cu contul necesar pentru folosirea aplicaţiei.

Citeşte şi:  Windows 7 şi spionii guvernului

Sursa: go4it.ro

Share This