Selectați pagina

Soros acuzat că destabilizează Caucazul. Birourile fundaţiei sale au fost devastate

Soros acuzat că destabilizează Caucazul. Birourile fundaţiei sale au fost devastate

Protestatarii din centrul Erevanului au distrus biroul Fundației pentru o Societate Deschisă (Fundația Soros), informează presa armeană.

Potrivit presei participanții au spart ușile și au devastat sediul.

Locuitorii din Erevan au protestat împotriva încetării focului și a tuturor ostilităților din Nagorno-Karabakh. Potrivit declarației trilaterale a președinților Rusiei și Azerbaidjanului și a primului ministru al Armeniei, unitățile Forțelor Armate ale Azerbaidjanului și Armeniei se opresc la pozițiile lor, iar menținerea păcii este asigurată de Rusia.

Nemulțumiți de decizie protestatarii au pătruns în clădirea guvernului armean. Câteva zeci de persoane au jefuit biroul primuluiusi ministru și i-au jefuit reședința. Președintele parlamentului a fost bătut.

Fundația lui Soros, Open Society, e acuzată în Armenia că a promovat o soluționare a conflictului din Nagorno-Karabakh care ar aduce beneficii Azerbaidjanului. „Fundația nu a finanțat niciodată propagandă de pacifism față de Azerbaidjan sau vreo inițiativă legată de conflictul din Karabah”, au spus în repetate rânduri reprezentanții organizației.

Grupurile naționaliste, precum și unii activiști individuali care se opun guvernului prim-ministrului Nikol Pashinian, au atacat tot mai mult în ultima vreme organizația lui Soros în declarațiile lor publice făcute de la revoluția de catifea din 2018.

Aceștia susțin că guvernul promovează agenda politică secretă a lui Soros în Armenia, despre care spun că reprezintă o amenințare serioasă pentru securitatea națională și valorile tradiționale armene. Unii dintre ei au mers până acolo încât au susținut că Soros a fost în spatele „revoluției” care l-a adus pe Nikol Pashinian la putere.

Autor: Dionisie Rusu, paranteze.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке