Selectați pagina

Sondaj: Situaţia financiară a moldovenilor s-a înrăutăţit în epidemie

Sondaj: Situaţia financiară a moldovenilor s-a înrăutăţit în epidemie

Opt din 10 moldoveni sunt îngrijorați de faptul că pandemia va avea consecințe economice pentru ei în viitor, iar jumătate dintre ei susțin că situația lor financiară s-a înrăutățit în ultimele trei luni.

Datele se regăsesc într-un sondaj publicat de Ministerul Sănătății. Studiul arată că moldovenii așteaptă în continuare o implicare mai mare din partea Guvernului pentru a izola persoanele infectate sau cele care au fost în contact cu bolnavii de COVID-19, transmite  Publika.md.

Mai mult de jumătate dintre cei chestionaţi sunt de acord ca grupurile aflate în parcuri să nu fie mai mari de trei persoane, iar 40 la sută susțin că vârstnicii ar trebui să rămână acasă pe durata pandemiei.

Șapte din zece moldoveni consideră că cei care vin de peste hotare ar trebui să fie autoizolaţi.

Potrivit sondajului, majoritatea celor chestionați sunt de acord cu relaxarea unor măsuri impuse de autorități la începutul pandemiei.

Astfel, 80% dintre ei sunt de acord cu redeschiderea școlilor şi a grădinițelor, tot atâţia susțin deschiderea frontierelor şi reluarea zborurilor internaționale. Fiecare al treilea moldovean este de acord şi cu reluarea activităților sălilor de sport.

O treime dintre cei chestionați susțin că ar accepta să se vaccineze împotriva noului coronavirus, dacă acesta va fi testat şi nu va avea efecte secundare grave, mai arată studiul realizat de Ministerul Sănătăţii.

Cercetarea a fost efectuată în perioada 14-21 august, pe un eșantion de 1.009 persoane, cu o marjă de eroare de trei la sută.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.