Selectați pagina

Sondaj: Majoritatea cetăţenilor nu-şi doresc aderarea ţării la NATO

Sondaj: Majoritatea cetăţenilor nu-şi doresc aderarea ţării la NATO

Opțiunile cetățenilor privind vectorul extern al Republicii Moldova sînt foarte diferite: 42,5% – optează pentru Uniunea Economică EuroAsiatică iar 40,3% din moldoveni pentru aderarea la Uniunea Europeană, scri noi.md

Datele au fost prezentate în sondajul prezentat de Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova. Potrivit aceluiași studiu sociologic, 4,6% din moldoveni nu ar vota nici-una din cele două opțiuni, 6,9% nu ar participa la un astfel de referendum iar 5,7 la sută din persoanele respondente sînt indecise.

În acelaș sondaj cetățenii au fost întrebați cum ar vota dacă duminica viitoare ar avea loc un referendum privind aderarea R. Moldova la NATO? Dintre cei chestionați, 23,2% au spus că ar vota „Pro” 58,6% – „Contra”, 7,5% nu ar participa la vot, 5,9% nu știu ce reprezintă NATO iar 4,8% nu au știut ce să răspundă.

Studiul a fost efectuat în perioada 4-19 ianuarie 2019 pe un eșantion de 1179 de respondenți. Autorii spun că marja de eroare este de +/-3% și au fost chestionați cetățeni din 81 de localități.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Статьи на русском языке

Статьи на русском языке

Comentarii