Selectați pagina

Sondaj. Biserica, presa și primăriile sunt cele mai credibile instituții

Sondaj. Biserica, presa și primăriile sunt cele mai credibile instituții
CatedralaInstituțiile, care se bucură de cea mai mare încredere a cetățenilor, sunt: biserica, mass-media și primăriile. Astfel arată datele unui sondaj realizat de către Asociația Sociologilor și Demografilor din R. Moldova, anunță Politik.md.
În biserică au cea mai mare încredere circa 70% din numărul respondenților, în mass-media – puțin peste 50%, iar în primării – circa 49% din cei chestionați. Pe locul 4 în topul încrederii s-a plasat Academia de Științe a R. Moldova, care are încrederea a peste 44% din totalul de persoane intervievate.
Pe locurile următoare s-a clasat: armata – cu o rată de încredere de 41%, organizațiile internaționale – puțin peste 37%, poliția – cu 37%, ONG-urile – cu 36%, Comisia Electorală Centrală – cu 32%, sindicatele – puțin peste 27%.
La celălalt capăt, se află instituțiile de conducere, care au obținut cea mai mică încredere din partea celor chestionați. Este vorba despre: Guvern – cu o rată a încrederii puțin peste 26%, Parlament – 25%, sistemul bancar – 23%, patronate – 23%, președintele țării – 22%, justiția – 21%, iar partidele politice – 19%.
Menționăm, că sondajul a fost efectuat în perioada 1 – 12 aprilie, pe un eșantion de 1179 respondenți din 79 localităţi ale țării și are o marjă de eroare de +/- 3%.
Sursa: politik.md

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *