Selectați pagina

Soluţii pentru posesorii de automobile înregistrate în regiunea transnistreană

Soluţii pentru posesorii de automobile înregistrate în regiunea transnistreană

automobile-transnistriaPosesorii de permise de conducere eliberate de autorităţile de la Chişinău, care se vor deplasa pe drumurile publice din dreapta Nistrului cu automobile înmatriculate în regiunea transnistreană, riscă să fie amendaţi. Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat recent de Guvern şi urmează să fie votat de Parlament pentru a intra în vigoare.

oferii nu se vor conforma, poliţia va fi în drept să le aplice amendă de la 25 la 30 de unităţi convenţionale, cu 4 puncte de penalizare, iar automobilul urmează a fi ridicat şi transportat la parcarea Inspectoratului Naţional de Patrulare. Procedura de recuperare ulterioară a automobilului urmează a fi definitivată.

Din datele furnizate de asiguratori, circa 35 de mii de autovehicule cu numere transnistrene au procurat poliţe de asigurare a răspunderii civile de la companiile de asigurare a din Republica Moldova, ceea ce ar însemna că o parte considerabilă de timp aceste autoturisme se află pe malul drept al Nistrului, utilizând infrastructura rutieră, fără a contribui – se menţionează în nota informativă a proiectului.

Sursa: adevarul.ro

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Статьи на русском языке

Статьи на русском языке

Comentarii