Selectați pagina

Soluţie ONU pentru stoparea traficul copiilor din Moldova: amprentele sau scanări faciale

Soluţie ONU pentru stoparea traficul copiilor din Moldova: amprentele sau scanări faciale

Republica Moldova, cea mai săracă țară din Europa, încearcă să utilizeze un program de blocare, instrumentul digital cryptocurrency, pentru a elimina traficul de copii cu ajutorul experților Organizației Națiunilor Unite, a declarat oficialul guvernamental.

Potrivit Reuters, citată de Unimedia, experții în domeniul identificării digitale din cadrul ONU și al altor agenții au fost la Chișinău săptămâna aceasta pentru a discuta modalitățile posibile de utilizare a tehnologiei pentru a proteja copiii de exploatare.

În fiecare an, sute de femei și fete cu vârste de la 13 ani sunt traficate din Republica Moldova în Rusia, Turcia, Emiratele Arabe Unite și alte țări, cel mai adeseapentru a lucra ca sclave sexuale, potrivit unor studii internaționale.

„Este o problemă stringentă și suntem dornici să găsim soluții eficiente care să ne ajute să o abordăm”, a declarat Mihail Beregoi, secretar de stat la Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova, scrie sursa.

Mai mult, Reuters scrie că Republica Moldova a fost inclusă pe lista de monitorizare a Statelor Unite, care nu face suficient pentru a combate traficul de ființe umane la începutul acestui an.

Copiii care trăiesc în zonele rurale sunt în mod deosebit expuși riscului de trafic, deoarece adesea nu dețin identitate, ceea ce îi face invizibili autorităților și acest fapt favorizează acțiunile traficanților de a-i transporta peste hotare cu documente false, spun experții.

Blockchain ar putea fi folosit pentru a le oferi acte de identitare bazate pe date biometrice, cum ar fi amprentele sau scanările faciale, ceea ce ar fi imposibil de falsificat, a declarat Yoshiyuki Yamamoto, consilier special al UNOPS.

„Dacă vrem să instituim un sistem fiabil de gestionare a identității, trebuie să se bazeze pe ceva imuabil”, a spus acesta înainte de a călători la Chișinău.

Aproximativ 40 de milioane de persoane au fost identificate anul trecut ca sclavi – în majoritate femei și fete – în muncă forțată și căsătorii forțate, potrivit grupurilor anti-sclavie.

UNOPS a anunțat în această lună că s-a alăturat echipei World Identity Network (WIN), unui grup de campanie și altor agenții ale U.N., pentru lansarea unui proiect pilot care folosește un blocaj pentru a lupta împotriva crimei.

Republica Moldova a fost prima țară care a manifestat un interes concret pentru acest proiect, a declarat Mariana Dahan, director executiv al WIN, care speră să înceapă în curând pilotul.

Republica Moldova, cea mai săracă țară a Europei, se află la granița cu România, cu care are legături strânse de limbă și culturală, dar rămâne foarte dependentă de resursele rusești de energie, mai scrie reuters.com.

Blockchain, care a apărut pentru prima dată ca sistem de bază pentru Bitcoin, este o înregistrare digitală a tranzacțiilor întreținute de o rețea de computere conectate la internet fără o autoritate centralizată greu de manipulat.

Dahan a declarat că asigurarea identității copiilor pe o platformă pe bază de blocuri ar permite identificarea abuzurilor în orice moment și, de asemenea, să permită înregistrarea tentativelor de trafic.

1 Comentariu

 1. George

  nu e nici o solutie amprenta, nu vor realiza nimic, ci doar se folosesc de sentimentele si sperietoarea moldovenilor cu traficul pedofililor internationali, cu scopul de a amprenta pe toti moldovenii ca pe niste infractori or teroristi.

  Daca nu o baga cu vrajeala cu pedofilia si rapiri lacrimogene sau sexuale, pentru a SOCA, asta e scopul americanilor, atunci ei baga vrajeala cu drepturile omului si altele.

  NU VOR REZOLVA NIMIC! Solutia nu este aceasta!
  NU poti stopa
  -traficul de organe, rapiri internationale
  -pedofilia organizata
  -traficul de droguri via Rusia-Afganistan in directia-Moldova-Europa de vest
  – emigrarile masive de specialisti,etc

  NU POTI STOPA aceste fenomene alimentandu-le !! asta fac americanii si cu teroristii.

  E o retea internationala de proxeneti, agenti straini care cu asta se ocupa, faptele descrise mai sus, peste cadavrele moldovenilor!

  SOLUTIA este inchiderea Frontierelor cu Romania si Turcia, si solutionarea Uniunii Vamale cu rusii, pentru un comert international.

  Daca acest lucru ar parea o Iluzie, atunci moldovenii trebuie sa apeleze la un lider de fier, si daca nu e capabil Dodon ca i se pun bete inroate, atunci sa apeleze la altul care e capabil si NU se plange.

  Un presedinte care sa se bata pentru fiecare moldovean de pe glob!!
  -sa puna pumnul in masa si sa scoate toate fetele obligate sa se prostitueze in Turcia, SI NU SE FACA AFACERI cu turcii !
  -sa puna ARMATA daca e cazul, peste traficantii de organe internationali, nu sa-i aresteze.
  -sa aduca parintii acasa din fermele sclavagismului din Italia si Spania, in timp ce copilasii ajung orfani si plang de dorul parintilor, oferindu-le la parinti o indemnizatie marita, care sa-i tina legati de copii si de casa.

  Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *