Selectați pagina

Soluţia maghiarilor pentru a stimula natalitatea: Oferă 30.000 euro cuplurilor căsătorite care au trei copii

Soluţia maghiarilor pentru a stimula natalitatea: Oferă 30.000 euro cuplurilor căsătorite care au trei copii

Guvernul maghiar a găsit soluția pentru a stimula natalitatea țării: va oferi un ajutor de 10 milioane de forinți (30.590 euro) cuplurilor căsătorite care au trei copii. Pentru premierul ungar Viktor Orban nu se pune problema diminuării declinului demografic al țării prin imigrația economică, scrie Le Figaro, citat de Active News

Pentru a crește natalitatea, guvernul de la Budapesta are un plan de acțiune major. Încă de la începutul lunii iulie, guvernul a oferit un împrumut cuplurilor căsătorite eligibile pe care acestea nu vor mai trebui să îl ramburseze dacă au trei copii. 2400 de familii au solicitat deja, în prima jumătate, a lunii iulie deja acest împrumut, care trebuie să fie rambursat lunar.

Conform ziarului francez, dacă cuplurile respective fac un copil într-o perioadă de cinci ani, dobânda împrumutului lor este suspendată pe viață, iar rambursările lunare sunt întrerupte timp de trei ani. Un al doilea copil le permite o a doua pauză, de trei ani. La al treilea copil, cuplurile nu mai trebuie să ramburseze împrumutul.

Există însă și condiții care trebuie îndeplinite de cuplurile care vor acești bani: trebuie să fie prima căsătorie pentru unul dintre soți, soția trebuie să aibă între 18 și 40 de ani, iar unul dintre soți trebuie să-și fi plătit contribuțiile sociale timp de 180 de zile în Ungaria.

O altă condiție esențială este ca primul copil să se nască în cinci ani de la primirea ajutorului. Dacă nu se naște niciun copil sau cuplul divorțează înainte de acest termen, familia are doar 120 de zile la dispoziție, adică patru luni, pentru a rambursa împrumutul, cu excepția cazului în care furnizează un certificat medical care să justifice o problemă de sănătate privind imposibilitatea de a avea copii.

Această inițiativă, apreciată de unii, contestată de alții, face parte din planul de acțiune pentru protecția familiei lansat de Viktor Orban în februarie, care prevede alocarea a 4,8% din PIB pentru sprijinirea familiei și a programelor privind sporirea natalității.

Sursa: http://www.lefigaro.fr/international/pour-stimuler-sa-natalite-la-hongrie-offre-30-000-euros-aux-couples-faisant-trois-enfants-20190731

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *