Selectați pagina

Șoferii nu vor primi reducere la achitarea amenzii în 72 de ore

Șoferii nu vor primi reducere la achitarea amenzii în 72 de ore

amendaŞoferii care vor achita amenda în decursul a 72 de ore după înştiinţare, nu vor primi puncte de penalizare. În schimb, nu vor mai beneficia de reducerea de 50 la sută din valoarea amenzii.

Acestea sunt doar câteva prevederi din proiectul de amendamente al Codului contravenţional propus de Ministerul Afacerilor Interne.

MAI își propune să majoreze veniturile la bugetul de stat, astfel că șoferii care se vor grăbi să plătească amezile în 72 de ore, nu vor mai putea achita doar jumătate din suma prevăzută de lege.

Dacă modificările vor fi acceptate, amenda pentru parcarea în locuri interzise va fi 200 de lei.

Cei care nu vor purta centura de siguranță sau vor vorbi la telefon în timp ce se află la volan vor scoate din buzunare câte 300 de lei.

Iar șoferii care vor ignora culoarea roșie a semaforului se vor alege cu amenzi de 500 de lei. Sancțiunile pentru depășirea vitezei legale sunt ceva mai mari, între 400 şi 1.000 de lei.

Buni de plată vor fi și cei care vor urca la volan în stare de ebrietate. Ei vor trebui să achite 3.000 de lei.

Ministerul Afacerilor Interne propune și majorarea termenului în care este cercetat un dosar administrativ în instanţă până la 12 luni, față de trei luni cum este acum.

În anul 2014 judecătorii au examinat 17.000 de dosare privind contravenţiile, dintre care 6.000 au fost încetate, inclusiv din cauza expirării termenului de prescripție.

Modificările vor intra în vigoare doar în cazul în care vor fi adoptate de Parlament.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *