Selectați pagina

Șoferii din R.Moldova ar putea fi scutiți de obligativitatea de a purta permisul de conducere

Șoferii din R.Moldova ar putea fi scutiți de obligativitatea de a purta permisul de conducere

politia rutieraȘoferii din Republica Moldova ar putea fi scutiți de obligativitatea de a purta cu ei în permanență permisul de conducere, dar și alte fără de care acum nu te poți urca la volanul mașinii, în cazul în care aceștia conduc propriul automobil.

În cazul în care s-ar reuși, acesta ar putea fi meritul Centrului de Guvernare Electronică, așa cum excluderea necesității de a purta acest tip de acte este una dintre prioritățile Centrului din Planul de Acțiuni 2016, scrie Bani.md.

În carul unui interviu pentru Bani.md, Iurie Țurcanu, directorul CGE, a declarat că „Planul de Acțiuni pentru anul 2016, prin prisma e-guvernării, este cel mai ambițios de până acum.”

Potrivit lui, „Acesta își propune să excludă o serie de acte și certificate eliberate pe hârtie care, în viziunea noastră nu mai sunt necesare și o să ajutăm colegii din ministerele de profil să scăpăm de aceste documente și aici vorbim despre polița de asigurare medicală de exemplu, pe care oricum medicii sau cei care utilizează acest document trebuie să acceseze o bază de date pentru a verifica valabilitatea poliței medicale.

Vrem să excludem necesitatea eliberării acestei polițe. Cu Casa Națională a Asigurării Sociale vom conlucra ca să excludem necesitatea de a prezenta acel certificat galben de atribuire a codului personal de asigurat social.”

Cu referire la situația actelor purtate de șoferi, acesta a spus în cadrul interviului că se încearcă ca împreună cu „Ministerul de Interne să excludem necesitatea pentru conducătorii auto. Cei care conduc automobilele proprii sa nu poarte cu ei nici măcar un act atribuit calității de șofer, nici măcar permisul de conducere. În baza plăcuței de înmatriculare poate fi văzut cine este acel proprietar al mașinii, se poate de văzut automat dacă s-a trecut revizia tehnică, dacă nu s-a trecut, este asigurat sau nu și altele, lucruri care nu sunt neapărat de solicitat cetățeanului.

De asemenea, Centrul de Guvernare Electronică planifică să implementeze mai multe servicii care ar veni în suportul sectorului afacerilor, să faciliteze importul și exportul, procedura de obținere a certificatelor sanitare, astfel contribuind și CGE la promovarea exporturilor în Uniunea Europeană.”

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.