Selectați pagina

Şoferii băuţi la volan din R. Moldova vor rămâne fără permisul de conducere până la pronunţarea unei hotărârii judecătoreşti

Şoferii băuţi la volan din R. Moldova vor rămâne fără permisul de conducere până la pronunţarea unei hotărârii judecătoreşti

Şoferii din Republica Moldova care vor urca băuţi la volan vor rămâne provizoriu fără permisul de conducere până la pronunţarea unei hotărârii judecătoreşti. Instanţa de judecată urmează să examineze, în cel mult trei zile, ca să confirme sau să infirme ridicarea permisului, iar un permis temporar nu va fi acordat. Prevederile intră în vigoare de vineri, 14 decembrie, transmite IPN.

Persoana care conduce mijlocul de transport va fi înlăturată de la conducere, dacă există temeiuri de a presupune că aceasta se află în stare de ebrietate inadmisibilă, produsă de alcool sau de alte substanţe. Şoferul va fi obligat, la cererea organului de constatare să accepte testarea alcoolscopică, examenul medical, prelevarea de sânge şi de eliminări ale corpului pentru analiză.

Maşina şoferului rămas fără permis de conducere va fi dusă de către oamenii legii la o parcare specială, contra plată. Procedura va costa şoferul 250 de lei, plus 50 de lei pentru fiecare oră de parcare, până va venit să şi-o ridice.

Conform altor modificări, conducerea vehiculului în stare de ebrietate produsă de alcool sau sub influenţa alcoolului, predarea conducerii lui către o persoană care se află în stare de ebrietate produsă de alcool sau de alte substanţe se sancţionează cu amendă de la 17.500 la 25.000 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o durată de la 40 la 60 de ore, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de la 6 luni la 1 an.

Conducătorii mijloacelor de transport depistaţi în stare de ebrietate la volan şi care au fost privaţi de acest drept prin hotărârea instanţei de judecată, vor fi obligaţi să frecventeze programul probaţiunile antialcoolic şi antidrog stabilit de către consilierul de probaţiune.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Статьи на русском языке

Статьи на русском языке

Comentarii