Selectați pagina

Sodomiţii din Moldova vor merge la CEDO contra Episcopului Marchel

Sodomiţii din Moldova vor merge la CEDO contra Episcopului Marchel

Episcopul MarchelHomosexualii din Moldova vor merge la CEDO, dupa ce Curtea Suprema de Justitie l-a scutit pe episcopul de Balti si Falesti sa-si ceara scuze de la ei.

CSJ a anulat astfel deciziile anterioare ale Judecatoriei de la Balti si a Curtii de Apel. Astazi intr-o conferinta de presa Episcopul Markel a a declarat ca decizia instantei supreme vine ca o gura de aer proaspat in aceasta societatea poluata de mizeria pacatului sudomit.

PS Markel, EPISCOP DE BALTI SI FALESTI: “Eu trebuia sa le platesc 35 de mii de euro si si sa-mi cer scuze…. Le multumesc judecatorilor…”

Angela FROLOV, MEMBRU GENDERDOC-M: “Este o decizie prin care s-a demonstrat inca odata ca avem o justitie selectiva…si ca in locul nostru ar putea fi altul”

Angela Frolov sustine ca Genderdoc-M va ataca la CEDO decizia Curtii Supreme de Justitie. Cum hotararea a fost luata inca la mijlocul lunii septembrie, avocatul ar fi pregatit deja dosarul. Organizatia va cere 10 mii de euro prejudiciu moral.

Angela FROLOV, MEMBRU GENDERDOC-M: “Nu conteaza banii…”

Litigiul a inceput inca in toamna anului 2012, cand episcopul a fost acuzat de catre Genderdoc-M ca in discursurile sale incita la ura. Clericul ar fi declarat ca homosexualilor ar trebui sa li se interzica accesul in scoli, spitale si magazine, deoarece peste 90 la suta dintre ei ar avea HIV-SIDA.

Judecatoria de la Balti l-a gasit vinovat pe episcopul Marchel si l-a obligat sa-si ceara scuze de la homosexuali, dar si sa achite o amenda de 10 mii de lei. Ulterior aceasta decizie a fost mentinuta si de Curtea de Apel, dar casata acum 3 luni de catre Curtea Suprema de Justitie.

Sursa: protv.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *