Selectați pagina

ȘOCANT: Părţi ale corpului de vânzare.

ȘOCANT: Părţi ale corpului de vânzare.

organe de vinzareAnaliştii vorbesc despre o nouă “industrie”, în cadrul căreia preţurile sunt destul de piperate.

Specialiştii precizează că în ţările sărace, dar şi în ţări dezvoltate, în special după declanşarea crizei financiare, cei care nu mai au nicio posibilitate de a face rost de bani au început să îşi vândă părţi ale corpului.

Spre exemplu, publicaţia americană Business Insider prezenta o listă cu “părţi” ale corpului care se vând în mod frecvent şi preţurile practicate.

De la om la om

În primul rând, băncile de sânge dau între 30 şi 50 de dolari pentru 200 de mililitri de sânge. Părul este cotat cu o sumă de până la 1.000 de dolari. Cu cât acesta este mai lung, mai des şi nevopsit, poate aduce, potrivit analiştilor acestei pieţe, câştiguri de până la 1.000 de dolari. Pentru că părul nu poate fi folosit pentru transplant, acesta este la mare căutare în industria perucilor. Pielea – până la 10.000 de dolari: deşi cercetătorii au reuşit să “crească” piele în laborator, transplantul de la om la om este cel mai sănătos. Recent însă, în America a apărut o nouă afacere: închirierea diferitelor părţi ale corpului pentru reclamă. Aşa se face că o mama singură şi-a închiriat fruntea cu 10.000 de dolari, pe care şi-a tatuat adresa web a unui cazino online.

Un uter – între 20.000 şi 25.000 de dolari. Folosirea unei mame surogat este un subiect controversat, atât în SUA, cât şi în alte părţi ale lumii.

Rinichii sunt cotaţi cu sume de până la 10.000 de dolari. Potrivit specialiştilor, deoarece se poate trăi doar cu un singur rinichi, se pare că acesta este motivul pentru care rinichii sunt, probabil, organele cele mai vândute din toată lumea. S-au creat adevărate reţele de trafic de rinichi, iar cele mai multe şi mai răspândite reţele sunt în ţările sărace, unde vânzarea de organe este, uneori, singura sursă de câştig.

Sursa: evz.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.