Selectați pagina

Snowden acuză serviciul britanic de supraveghere electronică că este mai “rău” decât NSA americană

Snowden acuză serviciul britanic de supraveghere electronică că este mai “rău” decât NSA americană

spionareAgenţia de informaţii britanică responsabilă de supravegherea electronică (GCHQ) este mai ‘rea’ decât Agenţia Naţională de Securitate (NSA), a estimat Edward Snowden, sursa scurgerilor de informaţii despre programul serviciilor secrete americane de supraveghere electronică, informează sâmbătă The Guardian, preluat de AFP.

Potrivit documentelor transmise The Guardian de fostul consultant american, care a fost inculpat pentru spionaj în Statele Unite pentru că a dezvăluit programele americane de supraveghere a comunicaţiilor, GCHQ-ul britanic analizează cantităţi mari de date cu caracter personal, informaţii pe care le împarte cu NSA-ul american.

The Government Communications Headquarters (GCHQ) poate stoca pentru o perioadă de până la 30 de zile datele obţinute prin cabluri cu fibră optică, cu scopul de a le analiza în cadrul unei operaţiuni cu numele de cod ‘Tempora’, care a început în urmă cu 18 luni, scrie sâmbătă publicaţia britanică.

‘Nu este vorba doar despre o problemă americană. Marea Britanie joacă un rol major în această afacere’, a afirmat Snowden, citat de The Guardian. ‘GCHQ este mai rău decât omologul său american’, a adăugat el.

Un purtător de cuvânt al agenţiei britanice, cu sediul la Cheltenham (centru) a dat asigurări că GCHQ respectă ‘strict’ legea. ‘Noi nu comentăm pe probleme referitoare la programele serviciilor secrete. Agenţiile noastre de informaţii continuă să acţioneze într-un cadru strict legal’, a afirmat oficialul britanic.

(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *