snowdenÎn viitorul apropiat, oamenii nu vor mai avea viaţă privată. Este mesajul fostului consultant al Agenţiei americane pentru Securitate Naţională Edward Snowden, difuzat de postul britanic Channel 4. Aceasta este prima apariţie televizată a spionului, după ce i-a fost acordat azil temporar în Rusia, în luna august a acestui an. El a avertizat despre pericolul spionajului masiv.

Edward Snowden a mai spus că împreună putem opri supravegherea în masă, iar dezvăluirile sale îi pot ajuta pe oameni să decidă cum sunt conduşi de guvernele lor, conform publika.md

„Avem în buzunare senzori care ne urmăresc oriunde am merge. Gândiţi-vă ce înseamnă acest lucru pentru viaţa privată a unui om obişnuit. Un copil născut astăzi va creşte fără să înţeleagă conceptul de viaţă privată. Nu va şti niciodată ce înseamnă să aibă un moment privat, un gând neînregistrat şi neanalizat”, a declarat Snowden.

În fiecare an, postul de televiziune Channel 4 transmite un mesaj alternativ de Crăciunul pe stil nou. Acesta este difuzat la doar câteva ore după ce Regina Elizabeta a II-a îşi rosteşte urarea tradiţională.

În 2008, Channel 4 l-a avut la microfonul de Crăciun pe preşedintele iranian, Mahmoud Ahmadinejad.

[youtube]http://youtu.be/26pqtX3b3tE[/youtube]