Selectați pagina

Smartphone-ul, un pericol real pentru copii

Smartphone-ul, un pericol real pentru copii

smartphoneMedicii americani trag un semnal de alarmă. Utilizarea excesivă a telefoanelor, tabletelor şi computerelor de către copii riscă să le afecteze puternic sănătatea.

Experţii vorbesc de o aşa numită boală a secolului, care se traduce prin anxietate, scăderea puterii de concentrare şi diverse afecţiuni fizice, în special la nivelul coloanei vertebrale.

Un studiu realizat de HFK Medical Center a descoperit faptul că utilizarea în exces a telefoanelor, tabletelor, consolelor de jocuri şi, în general a dispozitivelor conectate la internet, contribuie la instaurarea fenomenului de „privare de somn”, un veritabil sindrom, cu efecte devastatoare asupra stării de sănătate fizică şi mintală.

Pe măsură ce copiii îşi realizează o parte tot mai mare din comunicarea lor zilnică pe dispozitive electronice multimedia, şi tot mai puţin faţă în faţă, ei tind să înceapă să se simtă tot mai singuri şi mai deprimaţi.

Copiii pot să dezvolte dureri la nivelul gâtului, spatelui, degetelor şi încheieturilor mâinilor, vasele de sânge de la nivelul ochilor se îngustează, asta din cauza faptului că petrec prea multe ore aplecaţi – şi fără să se mişte – deasupra ecranelor telefoanelor inteligente, tabletelor şi computerelor.

Medicii trag un semnal de alarmă şi le cer părinţilor să ia măsuri, pentru că folosirea excesivă a dispozitivelor electronice poate duce la pierderea abilităţii copiilor de a se concentra asupra chestiunilor importante, un element vital pentru gândirea profundă şi procesul de rezolvare a unor probleme, de care vor avea nevoie mai târziu în viaţă.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.