Selectați pagina

Slujba pogorârii Sfintei Lumini va avea loc anul acesta în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, dar fără pelerini

Slujba pogorârii Sfintei Lumini va avea loc anul acesta în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, dar fără pelerini

Slujba anuală a pogorârii Sfintei Lumini din Sâmbăta Mare va avea loc anul acesta în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, dar fără pelerini, din cauza pandemiei coronavirusului. Sfânta Lumină va fi trimisă și în alte țări.

La Slujba la care Sfânta Lumină se pogoară din Cer și aprinde lumânarea Patriarhului Ierusalimului, în timp ce acesta se roagă în Mormântul Domnului, asistă în mod normal mii de pelerini din întreaga lume.

Slujba va avea loc anul acesta pe 18 aprilie, și se va desfășura cu un „număr limitat de participanți”, a spus Akiva Tor, șeful Departamentului pentru Diaspora și Religiile Mondiale al Ministerului de Externe israelian, raportează TASS.

„Slujba din 18 aprilie va avea loc ca întotdeauna, doar că fără prezența pelerinilor. Slujba va avea loc cu un număr limitat de participanți. Aproximativ 10 persoane vor participa la ea”, a spus diplomatul.

Slujba va fi transmisă și în întreaga lume, ca de obicei.

După slujbă, reprezentanții Bisericii Ortodoxe ai Patriarhiei Ierusalimului vor duce Sfânta Lumină la Poarta Jaffa a Orașului Vechi al Ierusalimului, unde reprezentanții ambasadelor o vor duce pe aeroportul Ben Gurion, pentru a fi trimisă în țările respective.

Un tur virtual al Bisericii Sfântului Mormânt a fost lansat recent online.

Sursa: https://tass.ru/obschestvo/8180353

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *