Selectați pagina

Slujba pogorârii Sfintei Lumini din Ierusalim ar putea fi anulată din cauza temerilor de coronavirus

Slujba pogorârii Sfintei Lumini din Ierusalim ar putea fi anulată din cauza temerilor de coronavirus

În fiecare an, mii de credincioși ortodocși din întreaga lume se adună în Ierusalim pentru a sărbători Săptămâna Mare și Paștele. Este iubită mai ales slujba pogorârii Sfântei Lumini în Sâmbăta Mare, în care Patriarhul Ortodox al Ierusalimului intră în Mormântul Domnului până când focul coboară din Cer, și își aprinde lumânările, și apoi răspândește Sfânta Lumină tuturor credincioșilor.

Cu toate acestea, pe măsură ce autoritățile israeliene anulează adunările publice pentru a preveni răspândirea coronavirusului, slujba pogorârii Sfintei Lumini ar putea fi în pericol.

Potrivit propriei surse din cercurile Bisericii din Ierusalim, RIA-Novosti relatează că poliția israeliană ar fi vrut să țină ieri o întâlnire dedicată organizării slujbei pogorârii Sfintei Lumini, dar întâlnirea a fost anulată din cauza temerilor cauzate de coronavirus.

Potrivit sursei, întreaga slujbă a pogorârii Sfintei Lumini ar putea fi interzisă.

Cu toate acestea, nu a fost încă luată o decizie, a informat poliția israeliană conform RIA-Novosti. „Conform regulilor existente, evenimentele cu peste 5.000 de participanți au fost anulate. Aceste restricții sunt în vigoare până pe 23 martie, și vom vedea ce se întâmplă după aceea”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției, Michael Zingerman. De atunci, Ministerul Sănătății și-a extins restricțiile, interzicând toate evenimentele colective cu peste 2.000 de persoane.

Sâmbăta Mare este pe data de 18 aprilie anul acesta.

OrthoChristian a relatat anterior că Biserica Nașterii Domnului din Betleem a fost închisă din cauza unor cazuri de coronavirus la un hotel din apropiere.

Surse:

https://orthochristian.com/129204.html

https://ria.ru/20200310/1568385388.html

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *