Selectați pagina

Slujba de sfinţire a crucii ridicate pe terenul unde ar urma să fie construită megamoscheea din Bucureşti

Slujba de sfinţire a crucii ridicate pe terenul unde ar urma să fie construită megamoscheea din Bucureşti

sfintire cruceCătălin Berenghi continuă demersul său împotriva ridicării unei moschei la Bucureşti, astfel că luni seara a fost sfinţită crucea ridicată pe terenul pe care ar urma să fie construit lăcaşul de cult. De asemenea, au fost montate şi circa 100 de cruci.

După ce a recurs la mai multe metode pentru a împiedica ridicarea unei moschei în Capitală, Cătălin Berenghi a dus pe terenul pe care ar urma să se ridice lăcaşul de cult o cruce veche de o sută de ani, iar luni a chemat trei preoţi ortodocşi care au sfinţit crucea. La această „slujbă” au participat şi alte persoane care au „montat” în pământ 100 de cruci.

„Noi am pus astăzi (luni – n.r.) 100 de cruci. Pe tarlaua «Îngenunchiatului Ponta Turcitul», au răsărit ca prin minune câteva sute de cruci. Acolo unde nu va mai fi Mega Moschee”, a scris Berenghi pe Facebook.

Cătălin Berenghi susţine că va face tot ce este posibil pentru a împiedica demararea lucrărilor la moscheea ce urmează să fie construită în Capitală.

„Ce am făcut cu cei doi purceluşi îngropaţi este un gest simbolic, dar nu am de gând să mă opresc aici. Dacă este nevoie o să sacrifice purcei pe acest teren, o să ung asflatul şi pământul cu untură de porc şi cel mai important este că o să-mi fac o catapultă şi o să arunc pe terenul ăsta, în timp ce ei lucrează, cu măruntaie de porc, cu picioare“, a mai precizat supărat bărbatul.

În luna august, bucureşteanul, patronul cafenelei Krishna Caffe, a îngropat doi purceluşi de lapte în pământul pe care ar urma să fie să ridicată megamoscheea din Bucureşti, sperând ca în acest fel să poată opri proiectul. El preciza atunci că nu are de gând să se oprească aici pentru că ridicarea lăcaşului de cult este „o ofensă adusă religiei românilor”.

„Pe noi nu ne-a întrebat nimeni dacă vrem sau nu. Se aduce o ofensă religiei. De ce să se facă la mine în ţară cea mai mare moschee?“, a mai spus bărbatul.

Nicio plângere depusă împotriva acestuia

Până în acest moment, surse din Poliţiei au precizat că nu a fost depusă nicio plângere împotriva lui Cătălin Berenghi, motiv pentru care aceştia nu pot lua nicio măsură faţă de acesta.

„Ne-am sesizat din oficiu şi l-am chemat la audieri, însă el nu a vrut să dea declaraţii decât în prezenţa avocatului, aşa că nu am avut ce face. Până nu se depune nicio plângere, nu putem lua nicio măsură faţă de el. Cu toate acestea, noi ne vom mai autosesiza până când vom strânge destul acuzaţii împotriva lui”, au spus sursele citate.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.