Selectați pagina

SLUJBĂ ARHIEREASCĂ LA MĂNĂSTIREA “NAŞTEREA MAICII DOMNULUI” DIN S.RĂCIULA

SLUJBĂ ARHIEREASCĂ LA MĂNĂSTIREA “NAŞTEREA MAICII DOMNULUI” DIN S.RĂCIULA

Stareta EustafiaVineri, 3 octombrie 2014, cu prilejul prăznuirii Sfîntului Mare Mucenic Eustatie, ocrotitorul ceresc al Cuvioasei Egumene Eustafia, Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, a oficiat slujba Sfintei Liturghii la Mănăstirea „Naşterea Maicii Domnului” din s.Răciula.

    Ierarhul a fost întâmpinat de omagiata zilei acesteia Egumena Eustafia (ROTARI), stareţa mănăstirii împreună cu obştea monahală şi soborul de preoţi şi diaconi, Preasfinţia Sa oferindu-i un buchet de flori omagiatei.

    În timpul Sfintei Liturghii, Chiriarhul a fost înconjurat de soborul de preoţi şi diaconi slujitori ai mănăstirii şi alţi preoţi invitaţi.

    După citirea pericopei evanghelice, Chiriarhul a ţinut un cuvânt de învăţătură celor prezenţi despre armele care sunt necesare în lupta duhovnicească împotriva celui rău: „Să fim şi noi priveghelnici. Nu la somn, ci la arme, la armele cele duhovniceşti! În această luptă Hristos nu ne-a lăsat fără arme. Duh este vrăjmaşul, duhovniceşti sunt şi armele împotriva lui. Am enumărat cinci arme, care constituie o desăvârşită panoplie duhovnicească: credinţa, rugăciunea, postul, smerenia şi Cinstita Cruce. Dacă vom folosi aceste arme, atunci vrăjmaşul va fi biruit şi se va împlini cu fiecare din noi acel cuvânt triumfător a lui Hristos:”Am văzut pe Satana ca pe un fulger ca un fulger căzând din cer”.

În cadrul Sfintei Liturghii monahul ISIDOR, vețuitor al mănăstirii Răciula a fost hirotonit în treapta de Irodiacon.

    După încheerea Sfintei Liturghii, Preasfinţitul, împreună cu soborul de preoţi prezent a oficiat un Te Deum de mulţumire la finele căruia a dăruit maicii stareţe o Cruce cu pietre scumpe.

    La încheere Egumena Eustafia, a mulţumit Ierarhului pentru cuvîntul de învăţătură şi purtarea de grijă ce o are pentru sfintele mănăstiri, invitînd Ierarhul să viziteze mănăstirea şi cu alte ocazii fiind mereu bucuroşi de prezenţa Episcopului.

Sursa: http://episcopia-ungheni.md

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Статьи на русском языке

Статьи на русском языке

Comentarii